Cu totii am auzit de termenul rovinieta (rovigneta). Dar cati dintre noi stim si ce inseamna rovinieta si cand avem nevoie de ea…

Prin definitie, rovinieta este “documentul sau inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de  utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Modelul, forma, continutul, modul, conditiile  si mijloacele de eliberare ale rovinietei se stabilesc prin normele metodologice aprobate prin ordin  al ministrului transporturilor si infrastructurii” (ORDONANTA nr. 15 din 24 ianuarie 2002 privind aplicarea tarifului de  utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din  Romania)

Cand avem nevoie de rovinieta?
Tariful de utilizare se aplica pe reteaua de drumuri nationale din Romania, definita la art. 1 alin. (1) lit. d), cu exceptia sectoarelor de drum pentru care se vor aplica tarife de concesiune.

Reteaua de drumuri nationale din Romania - drumurile de interes national definite conform art. 6 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Drumurile de interes national apartin proprietatii publice a statului si cuprind drumurile nationale, care asigura legaturile cu capitala tarii, cu resedintele de judet, cu obiectivele de interes national, intre ele, precum si cu tarile vecine, si pot fi clasificate ca:
-autostrazi;
-drumuri expres;
-drumuri nationale europene (E);
-drumuri nationale principale (DN);
-drumuri nationale secundare (DN.

NU aveti nevoie de rovinieta daca va deplasati:
-pe drumuri judetene;
-pe drumuri comunale.

In ceea ce priveste achizitia unei roviniete, o modalitate foarte usoara este sa o cumparati online de pe www.roviniete.ro.

Sursa: www.roviniete.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii