Geneva, Martie 2012 – Compania Land Rover a dezvaluit conceptul modelului decapotabil Range Rover Evoque in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Bazandu-se pe succesul inregistrat la nivel international de modelul Evoque, indraznetul concept continua traditia Land Rover de a crea si consacra noi segmente de piata. Dezvaluirea noului concept si-a propus sa capteze atentia publicului, incercand sa masoare totodata potentialul de piata a ceea ce ar putea fi noul produs “pionier” apartinand Land Rover – liderul mondial ­­in materie de SUV-uri.

Conceptul a fost dezvoltat de catre Directorul de Design Land Rover Gerry McGovern si echipa acestuia. Comentand pe baza conceptului, McGovern a subliniat: “Modelul Evoque se integreaza perfect in segmentul de modele decapotabile. Executia exterioara nu este una traditionala de model decapotabil. In schimb, am pastrat liniile ce-i ofera echilibru modelului Evoque si forma distincta, creionand astfel ceva unic, si credem noi, mult dorit”.

Conceptul decapotabil de tip “soft top” are la baza modelul Range Rover Coupe, bucurandu-se deopotriva de o trapa retractabila, cu un sistem de protectie “Roll Over” (ROPS). Noul Range Rover Evoque decapotabil reuseste sa combine performanta si versatilitatea, avand un spate impresionant si un pachet confortabil de 4 locuri. Modelul a fost dezvoltat in baza ADN-ului Land Rover, pastrand caracteristicile cheie, precum capacitatea de a circula pe orice tip de teren si optiunea de reglare a pozitiei la volan.

In interior, conceptul este echipat cu tehnologia Evoque, castigatoare a multor premii de profil, printre care  “Terrain Response”, camera video, “Park Assist” si un sistem audio Meridian, dotat cu un monitor tactil de 8 inch. De asemenea, conceptut decapotabil include roti de 21 de inch si este vopsit intr-o noua culoare metalica argintie. Tot in interior, putem regasi scaunele imbracate in piele alba, avand finisaje sportive cu perforatii, menite sa contrasteze restul cusaturii.

Lansat la vanzare in urma cu doar sase luni, modelul Range Rover Evoque inregistreaza deja un succes exceptional in 170 de piete globale, obtinand calificative maxime in materie de satisfactie client si emisii. Lansarea modelului Evoque a fost foarte apreciata de catre presa mondiala, castigand pana in prezent peste 90 de premii internationale.

John Edwards, Land Rover Global Brand Director a declarat: “Conceptul decapotabil Evoque reprezinta o noua abordare a modelului deja aclamat, care exploreaza potentialul dezvoltarii de noi modele, oferind clientilor existenti o gama diversificata de optiuni, accesand simultan si alte categorii de consumatori. Suntem nerabdatori sa vedem reactiile audientei fata de acest model, cladit pe succesul deja consacrat al modelului Evoque”.

Conceptul decapotabil Range Rover Evoque a fost dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Geneva sub forma unui studiu de design si inginerie. Pentru moment, nu exista planuri de productie confirmate.

Sursa: Land Rover Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii