Juriul format din experţi independenţi a testat autovehiculul comercial uşor în Finlanda.
Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI a ocupat primul loc.
Autovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz au ieşit victorioase încă o dată.

Chiar şi pe zăpadă şi la cele mai scăzute temperaturi, Mercedes-Benz Sprinter şi-a demonstrat din nou performanţele depăşindu-şi competitorii. Ca şi în anii precedenţi, opt editori au acceptat invitaţia revistei finlandeze „Auto, tehnologie şi transport” de a supune autovehiculele comerciale uşoare la teste riguroase. În competiţie au fost înregistrate autovehicule din segmentul de autovehicule comerciale uşoare cu o masă maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Mercedes-Benz Sprinter 313 CDI a ocupat primul loc
Diversele criterii pe baza cărora s-a jurizat sunt încadrate în categorii standard, precum manevrabilitate, consumul de combustibil, capacitatea de încărcare şi performanţele la condus, precum şi comportamentul la pornire, încălzirea şi degivrarea oglinzilor şi geamurilor. În plus, economia autovehiculelor comerciale uşoare a fost evaluată luând în considerare costurile de achiziţie şi eficienţa de consum.

La finalul competiţiei, Mercedes-Benz Sprinter a primit cele mai multe puncte şi a ocupat primul loc. Sprinter-ul testat a fost dotat cu un echipament complet. Juriul a apreciat sistemul de propulsie, ergonomia scaunului şoferului, precum şi reţeaua extinsă de servicii. La evaluarea individuală, autovehiculul a ocupat primul loc pentru 29 din cele 45 de criterii.

Sprinter-ul 313 CDI testat este echipat cu cea mai nouă generaţie a sistemului ADAPTIVE ESP®, două noi funcţii ale acestuia fiind incluse standard încă de la începutul anului. Noile echipamente ale modelului de ESP includ:

Brake Disk Wipe: În condiţii de ploaie şi pe suprafeţe umede, sistemul generează periodic o presiune scăzută a frânei, care serveşte la curăţarea peliculei de apă de pe discul de frână. În consecinţă, dacă şoferul trebuie să frâneze, capacitatea maximă de frânare este asigurată încă de la început.

Electronic Brake Prefill: Dacă şoferul ridică brusc piciorul de pe acceleraţie, acest lucru este interpretat drept prima mişcare către manevra de frânare. Sistemul reacţionează printr-o presare uşoară a plăcuţelor de frâne, iar distanţa dintre cele două suprafeţe de frecare este redusă la zero atunci când şoferul acţionează frâna. Astfel, acest sistem oferă un timp mai mic de reacţie.

O nouă victorie pentru autovehiculele comerciale uşoare Mercedes-Benz
Mercedes-Benz Sprinter este câştigător în segmentul de autovehicule comerciale uşoare pentru a treia oară. Anul trecut Mercedes-Benz Vito a fost câştigătorul competiţiei. Victoria Sprinter-ului evidenţiază încă o dată fiabilitatea şi rezistenţa autovehiculelor comerciale uşoare Mercedes-Benz.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii