Sistem de navigaţie bazat pe tehnologia TomTom®.
Sistem audio Bose® proiectat special pentru CX-5.
Interfaţă Human Machine (HMI) îmbunătăţită.

Bucureşti, 29 martie 2012 – Noul SUV Mazda CX-5 introduce odată cu noile tehnologii revoluţionare SKYACTIV mai multe premiere în gama constructorului în materie de echipamente ce alcătuiesc interfaţa HMI şi de divertisment. CX-5 este primul model care foloseşte o unitate de comandă HMI, un sistem de navigaţie axat pe tehnologia TomTom® şi cel mai nou sistem audio Bose®, realizat special pentru acest vehicul.

Unitatea de comandă HMI
Noua interfaţă HMI integrează un ecran tactil de 5,8 inch, poziţionat în partea superioară a consolei centrale, ceea ce presupune o mişcare cât mai redusă a privirii şoferului. Totodată, CX-5 include o unitate de comandă poziţionată pe consola centrală, care permite controlul comenzilor computerului de bord, atât pentru şofer, cât şi pentru pasagerul din dreapta. Conectivitatea CX-5 este de asemenea superioară modelelor anterioare Mazda, noul model fiind echipat cu un port USB, un port auxiliar şi posibilitate de conectare Bluetooth.

Sistemul Bose®
Inginerii Mazda şi Bose® au reproiectat complet sistemul audio, urmărind scăderea greutăţii şi reducerea consumului de energie, dar păstrarea calităţii şi fidelităţii sunetului redat. Principalul element al sistemului este amplificatorul inovativ Bose®, care cântăreşte doar 675 de grame, mai puţin de jumătate decât cele montate pe alte modele Mazda. Amplificatorul livrează aceeaşi putere deşi este mai mic şi mai uşor. Aceeaşi strategie se aplică şi celor 9 difuzoare care înglobează magneţi dintr-un aliaj special. Acest atribut permite generarea unui sunet echivalent cu al unor difuzoare de dimensiuni superioare. Din acelaşi aliaj sunt confecţionaţi şi magneţii subwoofer-ului Bose® Nd® care este mai puternic şi prezintă un nivel de distorsionare mult redus. Tehnologia audio Bose® este completată de  AudioPilot® 2, care reglează volumul sunetului automat în funcţie de zgomotul de fundal.

Navigaţia TomTom®
Pentru acest nou model Mazda a ales să utilizeze un sistem de navigaţie bazat pe tehnologia TomTom, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii de navigaţie accesibile şi cu actualizare constantă. Sistemul aflat în echiparea noului CX-5:
-va include serviciul TomTom LIVE  (in functie de acoperirea geografica), care realizează coordonarea dinamică pe baza informaţiilor de trafic în timp real generate de o reţea de 82 de milioane de emiţători la nivel european şi oferă date despre camerele de viteză şi prognoza meteorologică;
-oferă cea mai mare arie de acoperire pe drumuri principale şi secundare în Europa şi este cel mai des actualizat, informaţii noi fiind adăugate la fiecare două minute;
-poate fi operat prin intermediul ecranului tactil şi a unităţii de comandă;
-poate fi actualizat prin descărcarea hărţilor de pe TomTom HOME.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. este imbunatatita fata de verisunile anterioare si din alte puncte de vedere. Acestea sunt doar cateva, si sunt cele superficiale.

    RăspundețiȘtergere