Noul concept car Hyundai va fi prezentat luna aceasta la Salonul International Auto de la Geneva.
Designul inspirat si sistemul de propulsie inovativ vor transforma Hyundai i-oniq intr-o vedeta a salonului.
Cea mai semnificativa demonstratie Hyundai a viziunii "New Thinking".

Prima imagine a concept car-ului Hyundai i-oniq a fost dezvaluita astazi, prezentand noua tehnologie si noul design, ce simbolizeaza viziunea companiei.

Hyundai i-oniq este un hatchback electric sportiv, cu o gama extinsa de motoare pe benzina. Acesta doreste sa transmita cea mai recenta viziune a designerilor si a inginerilor Hyundai, dezvoltand conceptul "sculptura fluidica" in materie de design si oferind o expresie indrazneata a noilor posibilitati, printr-un sistem de propulsie futurist.

Designerii Hyundai au ales proportii dinamice pentru a crea caroseria estetica si functionala a concept car-ului i-oniq. Designul combina liniile subtile cu suprafata masiva, dezvoltand atribute premium si sportive totodata, atat la exterior, cat si la interior. Elemente de design precum plafonul panoramic sau luminile cu tehnologie LED subliniaza eficienta si tehnologia avansata a acestui automobil.

Cu o lungime de 4,4 metri, habitaclul i-oniq - conceput pentru a satisface cele mai exigente solicitari ale conducatorului auto - ofera spatiu pentru patru ocupanti. Dotarile si comenzile moderne din interfata destinata soferului reflecta tehnologia premium contemporana si viitoare. Pasagerii beneficiaza de un habitaclu proiectat pentru a optimiza confortul, ale carui finisaje sculptate sunt inspirate din instrumente muzicale, pentru a crea un contrast pozitiv cu spatiul sportiv rezervat conducatorului auto.

Conceputul i-oniq beneficiaza de un sistem de propulsie inovativ, care demostreaza dedicarea Hyundai fata de tehnologia eco. Un motor pe benzina de 1.0 litri, in trei cilindi, este cuplat printr-un generator cu un motor electric litiu-ion ce dezvolta 109 CP. In modul de functionare exclusiv electric, autonomia automobilului este de 120 kilometri, iar asistat de motorul pe benzina, aceasta poate ajunge la peste 700 kilometri, avand emisii de CO2 de numai 45 g/km.

Allan Rushforth, Senior Vice President si COO Hyundai Motor Europe, a declarat: "Conceptul i-oniq a fost creat pentru a reflecata noua viziune a marcii Hyundai. Acesta are un design indraznet atat la interior, cat si la exterior, relevand indicii referitoare la noile posibilitati ale industriei auto. Sistemul moto-propulsor evidentiaza una dintre variantele de alimentare a viitoarelor automobile, iar toate acestea sunt impachetate intr-un produs premium din punct de vedere calitativ."

Concept car-ul Hyundai i-oniq va fi prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva, cu ocazia conferintei de presa Hyundai din 6 martie, la orele 09:45 AM (CET).

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii