Dupa organismul uman (dupa parerea mea cel mai complex lucru existent pe Pamant), masina este cu siguranta urmatoarea pe lista lucrurilor complexe, care necesita multe operatii de intretinere. Lucrand in domeniul auto, constat cu ingrijorare in fiecare zi cum majoritatea clientilor inteleg prin intretinere auto doar inlocuirea uleiului de motor.

Vreau sa lamurim lucrurile odata pentru totdeauna. Revizia masinii, fie ea de 10.000 km, 35.000 km, 120.000 km, etc., nu inseamna doar schimbul de ulei de motor si filtru de ulei. La fiecare revizie tehnica de la un numar de kilometri si/sau ani calendaristici mai sunt si alte operatii de intretinere care trebuie efectuate pentru pastrarea in cat mai bune conditii a autovehicului cat si pentru siguranta noastra in trafic si a celor din jurul nostru.

Pe scurt, trebuie sa mai avem in vedere si intervalele de inlocuire pentru:
-celelalte 3 filtre cu care este prevazuta in general o masina: filtrele de combustibil, aer si habitaclu;
-distributia si transmisia motorului;
-lichide (lichidul de frana, lichidul de racire, uleiul de cutie de viteze, uleiul de servodirectie, etc.);
-bujii;
-bateria de pornire;
-etc.

Si foarte important, la fiecare revizie tehnica este recomandat sa facem si o verificare la directia, suspensia si franarea autovehiculului. In acest fel vom sti din timp ce piese auto mai trebuie sa inlocuim pentru a ne putea deplasa in siguranta in trafic.

In ceea ce privesc preturile pieselor auto, sunt multe site-uri de specialitate de unde putem afla foarte multe informatii si putem de asemenea cumpara piese auto. Unul dintre acestea este www.lumea-auto.ro.

Mai nou, Lumea Auto iti face plinul lunar! Cumpara orice produs si esti inscris automat in campanie! Campania se deruleaza lunar si castigatorul este extras lunar pe data de 1 a fiecarei luni.”

Daca aveti nevoie de un sfat in privinta intretinerii autovehicului d-voastra, nu ezitati va rog sa comentati la sfarsitul acestui articol.

Va doresc drumuri cat mai bune intr-o masina cat mai bine intretinuta!
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii