Timişoara, Sibiu, Iaşi, Carei, Nădab, Braşov, 12 aprilie 2012. Furnizorul internaţional de componente şi soluţii pentru industria automotive a înregistrat un an profitabil, în 2011, în toate operaţiunile sale din România, investind peste 75 milioane de Euro şi angajând peste 1000 de persoane în locaţiile din ţară. Grupurile Automotive şi Rubber privesc cu mândrie la un an de creştere economică constantă în România. De la începutul activităţii concernului în România, în anul 1999, Continental a investit peste jumătate de miliard în România şi a generat peste 10500 de locuri de muncă în cele trei centre de cercetare şi dezvoltare şi şapte unităţi de producţie, din Timişoara, Nădab, Carei, Sibiu, Braşov şi Iaşi. Continental este unul dintre investitorii şi angajatorii de top din România şi va continua dezvoltarea şi în 2012.  “Echipei Continental din România i se vor alătura peste 1000 de noi membri auto-motivaţi în 2012” a declarat Anica Stoica, Coordonator Resurse Umane pentru Continental în România.

Diviziile Grupului  Automotive (Chassis & Safety, Interior, Powertrain) dezvoltă şi produc aplicaţii software şi hardware inovatoare pentru: sisteme de management ale motorului, unităţi de control al transmisiei, sisteme electronice de frânare, sisteme de navigaţie, multimedia şi radio, unităţi de control pentru vehicule hibride, unităţi de control al caroseriei, tahografe digitale, unităţi de control al airbagului şi instrumente de bord pentru industria auto. Cele trei centre de inginerie din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi cele trei unităţi de producţie din Timişoara, Sibiu şi Braşov, au adus investiţii în România de aproximativ 235 milioane de Euro şi au creat peste 5200 de locuri de muncă de la înfiinţare şi până la finalul anului 2011. “Diviziile Grupului Automotive s-au dezvoltat impresionant în ultimii ani, dar au în faţă provocări legate de proiecte şi tehnologii noi. Bazându-ne pe o echipă puternică şi unită şi având sprijinul autorităţilor, al partenerilor de afaceri şi al colaboratorilor am reuşit să nerespectăm angajamentul iniţial de a face din România una din locaţiile automotive high-tech ale concernului” a declarat Dr. Christian von Albrichsfeld, Directorul pentru Cercetare şi Dezvoltare din România. “În 2012, diviziile Automotive din Continental România vor continua să se dezvolte. Investiţiile vor fi făcute atât în cercetare şi dezvoltare cât şi în extinderea capacităţii de producţie a fabricilor noastre” adaugă von Albrichsfeld.  

Grupul Rubber din România, în a cărui componenţă intră diviziile ContiTech şi Anvelope, dezvoltă şi produce pentru întreaga industrie automotive: anvelope pentru autoturisme cu mărimi cuprinse între 13 şi 17 inci, anvelope UHP (Ultra High Performance) şi VAN, sisteme de servo direcţie şi de aer condiţionat, sisteme hidraulice şi curele de transmisie. Grupul Rubber a investit, până la finalul anului 2011, circa 350 de milioane de Euro în România şi a creat peste 5300 locuri de muncă. ContiTech a investit în perioada amintită circa 80 de milioane de Euro şi a generat 3600 noi locuri de muncă în România. ContiTech şi-a dezvoltat centrele de producţie în Carei, Nădab şi Timişoara. Divizia Anvelope a investit în 2011 în fabrica din Timişoara peste 51 milioane Euro, iar din 1999 până în prezent suma investită ajunge la peste peste 260 de milioane Euro şi a angajat peste 1700 de persoane. “Continental Anvelope Timişoara, prima şi cea mai mare investiţie Continental în România, s-a dezvoltat local şi naţional atât în ceea ce priveşte businesul cât şi personalul. Angajamentul faţă de comunitate şi viziunea noastră ne-au permis să creştem şi să devenim una dintre cele mai importante companii din România” declară Pedro Carreira, Director general al Continental Anvelope. “Piatra de temelie pentru dezvoltarea viitoare a fost pusă şi împreună cu partenerii noştri suntem hotărâţi să punem în aplicare strategia de dezvoltare în regiune” a adăugat Carreira.   

Diviziile Continental sunt furnizori şi parteneri ai celor mai importanţi producători de maşini la nivel mondial şi colaborează cu succes şi cu producătorii locali Dacia şi Ford. Continental este unul dintre cei mai importanţi investitori şi angajatori, dar şi partener al comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.  Continental este iniţiator sau partener în multe proiecte de responsabilitate socială în ceea ce priveşte: educaţia, protecţia mediului, proiectele sociale, sportul şi cultura.  Suntem partenerul a nouă universităţi importante din România: Universitatea Politehnica din Timisoara, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Nord din Baia Mare, Universitatea Petru Maior din Târgu Mures, Universitatea Transilvania din Braşov,  Universitatea Tehnică şi Universitatea Al. I. Cuza din Iaşi, alături de care derulăm programe speciale pentru studenţi. 

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări. 

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape  575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz.Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.

Sursa: Continental Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii