Noul Suzuki Swift va etala în faţa publicului român calităţile sportive care îl definesc luând rolul de Safety Car al primei etape din Campionatul Naţional de Drift.

Modelele Suzuki şi-au câştigat reputaţia de maşini foarte plăcute la condus, datorită caracteristicilor dinamice. Iar în cazul Noul Suzuki Swift Sport aceasta caracteristică a fost prioritatea inginerilor japonezi. Direcţia precisă, agilitatea rezultată din masa proprie redusă şi setările speciale ale suspensiilor, precum şi motorul cu un bun raport consum/performanţe converg spre a oferi modelului Swift Sport statutul de etalon în rândul citadinelor cu veleităţi sportive.

Cu o asemenea carte de vizită, Noul Suzuki Swift Sport a fost o alegere naturală pentru postul de Safety Car oficial al primei etape din Campionatul Naţional de Drift al României (CNDR). Spectacolul motorizat va fi găzduit în Piaţta Constituţiei din Bucureşti şi va reuni în intervalul 7-8 aprilie 2012 cei mai buni piloţi de drift din România în cadrul primei etape a CNDR din sezonul 2012.

Acesta etapă este rezultatul protocolului semnat între Asociaţia Română de Drift, organizatorii GTT Drift Championship, şi organizatorii competiţiei FD1 (Formula Drift One). Evenimentul este unul compus , fiind programată şi o cursă premergătoare Campionatului European Atomic Drift Challenge, unde sunt invitaţi mai mulţi piloţi din întreaga Europă.

Astfel, publicul va avea parte de un weekend în care spectacolul este garantat de duelurile în derapaje controlate care sfidează legile fizicii. Iar Noul Suzuki Swift Sport se va simţi în largul lui în acest cadru, urmând să-şi etaleze abilităţile dinamice sub comanda piloţilor Radu Florin şi Rasty Gabriel Petzalis.
Swift Sport va parcurge traseul înaintea fiecărei curse şi va permite intervenţia rapidă îin cazul în care se impune prezenţa sa ca Safety Car pe pistă.

Sportiv veritabil
Noul Swift Sport este un automobil foarte eficient, care consumă în medie doar 6,4 litri de combustibil la fiecare 100 km şi emite doar 147 g CO2/km. Astfel, împreună cu manevrabilitatea tipicaă Suzuki, avem de a face cu o citadină foarte raţională şi placută la condus.

Însă Swift Sport are în comun cu maşinile de competiţie reglaje speciale care iau permis atingea unor standarde de dinamism foarte apreciate. Desigur, maşinile de competiţie sunt modificate pentru a rezista unor solicitări extreme, caracteristice manevrelor de drift. Dar emblema Sport , spoilerele cu prize de aer largi, eleronul montat în continuarea plafonului, jantele de 17 inci din aliaj cu aluminiu sau timbrul impunător al evacuării nu sunt artificii de imagine. Inginerii Suzuki au perfecţionat reglaje sportive pentru suspensii, sistemul de direcţie şi cutia de viteze manuală cu şase trepte. Rezultatul este un comportament realmente sportiv, comunicativ cu şoferul şi foarte agil.

Suspensiile au fost recalibrate şi au primit arcuri suplimentare, ecartamentele faţă/spate au fost lăţite, iar caroseria şi direcţia au fost ranforsate cu braţe de torsiune şi bucşe care oferă mai multă rezistenţă la solicitările condusului sportiv. De aceea, Swift Sport se va simţi în largul său pe circuitul foarte virajat al campionatului de drift.

Comportamentul sportiv este mai accentuat la noua generaţie Swift Sport şi mulţumită evoluţiei motorului. Propulsorul M16A de 1,6 litri este derivat din propulsorul generaţiei anterioare. Însă beneficiază de un sistem de distribuţie variabilă care a crescut puterea şi cuplul la 136 CP, respectiv 160 Nm.

Vector al siguranţei
Prin prezenţa în Campionatul Naţional de drift cu Swift Sport pe post de Safety Car, Suzuki România susţine încă o dată motorsportul românesc, după implicarea constantă din ultimii ani în Campionatul de Off-Road al României şi organizarea competiţiei Suzuki Challenge dedicată posesorilor de modele Suzuki 4x4. Dar în aceeaşi masură promovează din nou condusul sportiv într-un cadru organizat, care oferă toate măsurile de siguranţă.

Desigur, încă din stadiul de concepere a modelelor sale Suzuki stabileşte drept prioritare aspectele care ţin de siguranţă. De altfel, noul Suzuki Swift impune în clasa supermini standarde de siguranţă care depăşesc cotaţiile cu cinci stele Euro NCAP şi, totodată, egalează punctajele obţinute de automobile mai mari cu două sau chiar trei clase.

Însă Suzuki România se implică în mod constant şi în promovarea unei conduite sigure în trafic. De exemplu, Suzuki a susţinut activ programul “Împarte Drumul”, care este parte integrantă a seriei de campanii derulate pe plan naţional de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române sub egida „Alege Viaţa!”. Aceste campanii au rolul de creştere a conştientizării cu privire la participarea la trafic a conducătorilor de automobile, motociclete şi mopede, continuând până la cea mai vulnerabilă categorie de participanţi la trafic: pietonii.

Sursa: Suzuki Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii