Design nou, atragator si o prezenta dinamica pentru Santa Fe.
Motoare mai eficinte si mai puternice, cu cele mai scazute emisii din segmentul sau.
Ajuns la cea de-a treia generatie, noul Santa Fe este dezvoltat pentru a satisface cele mai inalte asteptari ale clientilor auto europeni.

Noua generatie Hyundai Santa Fe a fost prezentata in premiera mondiala, in cadrul Salonului International Auto de la New York. In forma sa cea mai recenta, popularul SUV din segmentul D, este redesenat atat la interior, cat si la exterior, fiind dotat cu tehnologie inteligenta si propulsat de motoare imbunatatite, cu eficienta sporita. In momentul in care va fi disponibil pentru vanzare, la finalul acestei veri, noul Santa Fe va asigura cumparatorilor europeni un aspect atragator si un vehicul destinat unui stil de viata sofisticat.

In discursul sustinut la Jacob Javits Center, Allan Rushforth, Senior Vice President si COO Hyundai Motor Europe, a declarat: "Modelul anterior Santa Fe a mentinut vanzari anuale substantiale pe piata europeana, datorita combinatiei dintre calitate, confort si valoare. Noua generatie Santa Fe pastreaza aceste atuuri si ofera clientilor mult mai mult. Designul exterior modern, motoarele mai eficiente, confortul si calitatea imbunatatite transforma noul Santa Fe intr-o propunere cu adevarat atractiva. Ne asteptam sa strarnim interesul consumatorilor dintr-o paleta demografica larga - incluzand posesori de SUV-uri premium."

Mai lung, mai putin inalt si mai lat decat predecesorul sau, cu acelasi ampatament de 2700 mm, noul Santa Fe are un design mai masculin, mai agresiv si cu o personalitate de SUV mai accentuata. Nota sa personala se datoreaza plafonului mai putin inalt, parbrizului mai inclinat, geamurilor laterale spate triunghiulare si lunetei curbate. Profilul autovehicului este completat de jantele din aliaj cu finisaj cromat inchis la culoare - acum disponibile si cu diametru de pana la 19 inch, pentru prima data disponibil pe un SUV Hyundai.

Sistemele de propulsie pentru piata europeana constau in doua variante de motorizare diesel si una pe benzina, dezvoltand puteri cuprinse intre 150 si 200 CP. Fiecare motor combina excelent puterea si eficienta imbunatatita, avand cele mai mici valori ale emisiilor din segment. Motorul diesel "R" VGT de 2 litri furnizeaza 150 CP si 382 Nm, cu emisii de doar 155 g/km, respectand astfel norma de poluare Euro 6. Celalalt propulsor diesel, de 2.2 litri a fost imbunatatit pentru eficienta si mai ridicata, devenind cel mai "curat" motor diesel din segment, cu emisii de CO2 de numai 145 g/km. Pentru aceste propulsoare vor fi disponibile atat transmisii manuale in 6 trepte, cat si transmisii automate.

Tractiunea integrala este controlata automat si adaptabila la conditiile de drum, fluxul de putere fiind distribuit intre puntea fata si puntea spate in functie de necesitati. Suspensia spate auto-reglabila pastreaza rafinamentul deplasarii si confortul, indiferent de gradul de incarcare al automobilului.

Hyundai a acordat o atentie deosebita caracteristicilor specific europene pentru noul sau model SUV. Astfel, atat sistemele de directie, suspensie si franare, cat si cele de asistenta la viteza ridicata sau tractare au fost adaptate pentru specificul european.

Prin pastrarea deja consacratei denumiri Santa Fe, Hyundai perpetueaza mostenirea numelui catre cea de-a treia generatie a renumitului model SUV. De la debutul sau, din anul 2000, modelul Santa Fe a fost comercializat in aproximativ 2,56 milioane de exemplare, dintre care 350.000 unitati numai in Europa.
Hyundai estimeaza ca noul model va contribui puternic la evolutia insemnata inregistrata de marca in clasa SUV si ca modelul va obtine in primul an peste 5% cota de piata in Europa pe segmentul sau.

Asemenea tuturor noilor modele Hyundai lansate in Europa, noua generatie Santa Fe va beneficia de cel mai bun pachet de intretinere - Five Year Triple Care - care cuprinde 5 ani garantie integrala fara limita de kilometri, 5 ani asistenta rutiera si 5 ani verificari tehnice periodice gratuite.

Sursa: Hyundai Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii