Maşinile sunt autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea primului ajutor.

Echipamentele vor deservi zona Bucureşti – judeţul Ilfov.
Oferta Movano permite numeroase combinaţii: masă totală admisă de până la 4,5 t, capacitate de încărcare de până la 17 m3, sarcină utilă de până la 2,5 t.

Bucureşti. Fidel promisiunii „No Job Too Big”, modelul Opel Movano aflat la a doua generaţie se va afla la dispoziţia Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov. Achiziţia a şase autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea primului ajutor Opel Movano este parte a proiectului „Dezvoltarea  şi  Dotarea  Serviciilor Profesioniste Pentru Intervenţii  în Situaţii de Urgenţă  în  Regiunea  Bucureşti – Ilfov”.

Modelele Movano utilizate au configuraţia L3H2 (lungimea de 6.198 mm şi înălţime 2.488 mm) şi sunt dotate cu motoare diesel 2.3 CDTI şi tracţiune spate. Maşinile, a căror dotare interioară a fost realizată în România, au echipamente de descarcerare Holmatro, iar interiorul a fost compartimentat astfel încât să permită accesul facil pentru utilizatori, ţinând cont totodată de ergonomia maşinii şi a utilajelor. Tipul caroseriei alese este VAN cu uşi culisabile, atât pe stânga cât şi pe dreapta.

Furnizarea modelelor Movano în conformitate cu specificaţiile proiectului a fost realizată de partenerul Opel Rădăcini Motors. Directorul General Rădăcini Motors, Nicolae Sorescu, consideră ideală varianta Opel Movano pentru acest tip de acţiuni: "Analizele organismelor germane independente au certificat Opel drept o marcă extraordinar de fiabilă, iar utilizarea modelului Movano în scopul operaţiunilor de intervenţie a va garanta ca echipa va ajunge în cel mai scurt timp şi în condiţii optime. Suntem onoraţi ca am putut furniza aceste maşini, cu astfel de dotări speciale."

Beneficiarul, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Bucureşti-Ilfov “ADIBI”, are ca membri Municipiul Bucureşti – prin C.G.M.B. reprezentat de Primarul General şi Judeţul Ilfov –prin C.J.Ilfov reprezentat de Preşedintele Consiliului Judeţean. Proiectul este selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

La nivel european, Opel şi-a extins portalul unic dedicat echipelor de intervenţie
În 2010 Opel a fost primul producător de autovehicule care a pus la dispoziţia echipelor de intervenţie, prin intermediul Internetului, specificaţiile tehnice digitale ale modelelor sale, pentru a le oferi acestora acces rapid la informaţii atunci când se află la locul producerii accidentelor rutiere. Acest serviciu, accesabil de către oricine prin intermediul portalului http://opel-rescuecard.com, are avantajul că specificaţiile autovehiculelor pot fi accesate printr-un smartphone obișnuit, direct de la locul producerii accidentelor, fapt care poate adesea salva vieţi. Acest lucru permite echipelor de intervenţie să se informeze rapid și cu precizie asupra construcţiei caroseriei şi a amplasării exacte a componentelor importante ale autovehiculului. 

Opel a extins acest serviciu mobil gratuit pentru a include specificaţiile tehnice ale unor noi modele, cum ar fi autovehiculul electric Ampera, GTC Astra sau noul Opel Combo. Acum, pot fi accesate online specificaţiile tehnice pentru 70 de modele Opel, fabricate începând cu anul 1991 şi până în prezent. Serviciul este disponibil şi în limba română.  

De la sfârşitul lunii octombrie 2010 şi până în prezent, site-ul www.opel-rescuecard.com a înregistrat peste 220.000 de click-uri. Acest fapt subliniază interesul major pentru acest serviciu şi, mai presus de toate, utilitatea sa. Accesul mobil la specificaţiile tehnice digitale poate fi decisiv atunci când echipele de intervenţie trebuie să salveze victimele unui accident rutier. Câteva secunde pot conta foarte mult. Portalul cu specificaţii tehnice digitale pentru intervenţii accesibil de pe mobil este folosit de pompieri din toată Europa, dar este accesat şi din S.U.A.. Datorită funcţiei integrate de optimizare a paginii, portalul se adaptează automat la fiecare model standard de smartphone. Funcţia de mărire a imaginii asigură o vizualizare uşoară a diverselor componente şi a părţi individuale ale caroseriei autovehiculului pe un ecran mic.

Opel Movano, nicio sarcină nu este prea dificilă
Opel Movano oferă cea mai vastă gamă de variante de caroserii disponibilă pe piaţa de autovehicule comerciale, pentru tipuri de utilizare specifice fiecărei nevoi. Gama include versiuni panel van (disponibile în patru variante de lungimi şi trei variante de înălţimi), versiuni crew van, platforme, chassis cab şi variante crew cab, precum şi combi. Autovehiculele sunt, de asemenea, echipate corespunzător pentru modificări sau îmbunătăţiri, iar unele versiuni speciale – precum cele cu încărcare/descărcare pe laterală şi basculantă – sunt disponibile din fabrică. Movano este disponibil în patru variante de lungime, ce extind zona de încărcare la peste patru metri lungime, şi cu un volum de încărcare mai ridicat, de până la 17 m3 în versiunea L4. Actuala generaţie include, de asemenea, variante cu tracţiune pe spate, disponibile atât cu roţi spate simple sau duble, ceea ce îi conferă o masă totală maximă de până la 4,5 tone.  

Spaţiile de încărcare ale variantelor panel van oferă cel mai bun acces comparativ cu modelele concurente existente pe piaţă, uşurinţă a încărcării, înălţime până la acoperiş şi capacitate de încărcare excelente. Autovehiculul are un spaţiu util de 17 m3, cu o lungime maximă a zonei de încărcare de până la 4,4 metri. Masa maximă admisă este acum extinsă până la 4,5 tone, iar sarcina utilă maximă până la 2,5 tone, în funcţie de varianta de caroserie. Movano este, de asemenea, un candidat ideal pentru remorcare, având o capacitate de tractare de până la 3,0 tone. Masa maximă a trenului de rulare este acum de 7,5 tone.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii