stiri auto
Actualul Vice Preşedinte, Mark Adams, devine responsabil de designul mărcilor Cadillac şi Buick.
Organizaţia de Design Global a GM va deveni mai concentrată pe marcă, cu capacităţi de Design Avansat mai puternice.

Rüsselsheim/Warren, Michigan – Începând de la 1 august 2012, David Lyon va deveni noul Vice Preşedinte de Design pentru GM Europe, devenind efectiv noul şef de design al Opel/Vauxhall. Lyon (43) îi urmează lui Mark Adams, care a fost numit Director Executiv, Design Global Cadillac şi Buick. David Lyon va fi localizat în Rüsselsheim, în timp ce Mark Adams se va afla în Warren, Michigan. Amândoi vor raporta lui Ed Welburn, Vice Preşedinte GM, Design Global.

Karl-Friedrich Stracke, Opel/Vauxhall CEO, declară: "David Lyon a dovedit că este un lider inspirat în Design. Sunt entuziasmat că se va alătura echipei de conducere a Opel/Vauxhall. În acelaşi timp, sunt extrem de recunoscător pentru munca extraordinara pe care Mark Adams a depus-o în a transforma limbajul de design Opel/Vauxhall în mult-aclamata şi foarte de succes temă a «măiestriei sculpturale ce întâlneşte precizia germană». Îi doresc numai succes în noile sale responsabilităţi din cadrul GM".

Direcţia de design actuală a Opel/Vauxhall a început sub conducerea lui Adams, cu Maşina Europeană a Anului 2009, modelul Insignia, şi a fost continuată cu multe alte produse de succes, cum ar fi Meriva, Astra, Ampera, Zafira Tourer şi, cel mai recent, extrem de emoţionalul GTC Astra.

În prezent, Lyon este Director Executiv, Design Interior America de Nord/Design Global Interbranduri şi Campion de Design pentru Buick şi GMC. Experienţa extinsă de design a lui Lyon include design interior şi exterior, atât pentru producţie, cât şi pentru concepte destinate mărcilor Chevrolet, Buick, Holden, GMC şi Cadillac. Portofoliul său de vehicule include Buick Enclave (cu care a început revenirea brand-ului) şi conceptele LaCrosse, Verano şi Riviera, precum şi revoluţionarul Chevrolet Volt, Corvette, Cadillac CTS, Escalade şi Silverado, pentru a da doar câteva exemple.

Pe măsură ce clienţii solicită livrarea mai multor informaţii în vehicul, Lyon a condus proiectarea unei noi generaţii de interioare contemporane şi inovatoare, ce aduc soluţii pentru interacţiunea umană cu dispozitivele unei maşini, cum ar fi experienţa utilizatorului Cadillac (CUE), MyLink Chevrolet şi Buick/GMC IntelliLink, pentru a crea o experienţă de conducere mai bine conectată.

Printre funcţiile sale s-au numărat cea de Director Executiv GM Asia-Pacific Design, unde între 2004 - 2007 a condus echipe din Coreea, China şi Australia pentru a dezvolta noi vehicule emblematice pentru Chevrolet, inclusiv modelele de mici dimensiuni Cruze, Spark şi Sonic, precum şi Buick LaCrosse, dar şi concepte avansate pentru Chevrolet, Buick şi Holden. Anterior, el a fost Director Executiv de Design pentru trei studiouri de brand.

Aceste schimbări sunt parte a unei structuri organizatorice revizuite, ce va permite organizaţiei de Design a GM să fie chiar mai strâns aliniată la brandurile companiei şi la reţeaua sa zece centre de design din lume.

"Această nouă structură oferă o fundaţie pentru a construi şi dezvolta limbajul de design pentru fiecare dintre marcile noastre, pe măsură ce mergem înainte", a spus Ed Welburn, Vice Preşedinte GM Design Global. "Oferă echipelor noastre de design o oportunitate extinsă de a crea produse şi branduri care au o legătură emoţională cu clienţii noştri şi care continuă să ducă înainte compania noastră."

Structura revizuită pune un accent sporit pe Centrele de Design Avansat ale GM, amplasate strategic în Statele Unite, Germania, Coreea, China şi Australia.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii