stiri auto
După weekend-ul de la Spa-Francorchamps, Mihai Marinescu şi-a păstrat locul patru în clasamentul general al Formulei 2. Braşoveanul a făcut tot posibilul ca în cursa a doua să îşi schimbe ghinionul din calificările de duminică, când nu şi-a putut termina cel mai rapid tur din pricina unei ieşiri în decor. Ploaia a fost cea care a determinat soarta cursei în care Mihai a fost clasat al 12-lea. Cu aproximativ o oră şi jumătate înainte de startul cursei ploaia a pus stăpânire pe circuitul de la Spa-Francorchamps. Cantitatea de apă de pe circuit şi faptul că a continuat să plouă şi la ora la care era programat startul i-a determinat pe comisarii FIA să aplice procedura startului în spatele safety car-ului. Mihai a pornit în cursă de pe locul 13 al grilei şi era determinat să depăşească cât mai mult în primele tururi. După un tur, imediat după intrarea safety car-ului la boxe, chiar în primul viraj pilotul bulgar Plamen Kralev, din pricina lipsei de vizibilitate, a lovit în spate monopostul pilotat de braşovean. În urma impactului, monopostul lui Mihai a intrat într-un tête-à-queue şi a pierdut poziţii importante. La finalul turului doi era clasat al 15-lea. Au urmat tururi în care a izbutit să depăşească patru maşini, iar în turul în care s-a oprit cursa se afla pe locul 8. Comisarii au decis să oprească cursa din pricina cantităţii mari de apă de pe circuit şi a incidentelor ce au avut loc în turul patru. După ce cursa a fost întreruptă, piloţii s-au reaşezat pe grilă aşteptând reluarea cursei. Condiţiile meteo au determinat comisari ca după minute bune de aşteptare - timp în care piloţii au fost întrebaţi dacă pot concura în acele condiţii - să decidă încheierea cursei. Cu alte cuvinte, cursa nu s-a mai reluat, iar clasamentul a fost stabilit potrivit regulamentului FIA: în situaţii în care nu se mai poate relua cursa, clasamentul este întocmit în urma clasărilor din penultimul tur înaintea turului în care se decide întreruperea cursei. În situaţia de la Spa este vorba despre turul trei. În acel moment Mihai ocupa locul 12 în clasament.

După weekendul de pe circuitul care are în componenţă celebrul Eau Rouge (zonă care începe cu un viraj de stânga în coborâre urmat imediat de unul de dreapta şi de urcarea care se termină brusc cu un viraj de stânga  - viteza lui Mihai la intrarea în Eau Rouge este de 270 km/h – pistă uscată, în timp ce viteza cea mai scăzută din această zonă este de 246 km/h), Mihai Marinescu îşi păstrează locul 4  în clasamentul general.

Următorul weekend al Formulei 2 este programat în perioada 13-15 iulie la Brands Hatch în Marea Britanie. Până atunci, Mihai va reveni în România astazi, luni 25 iunie, urmând să ajungă pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 13:30.

Sursa: www.mihai-marinescu.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii