stiri auto
Primul rezultat al alianţei strategice globale.
Activităţile de logistică ale Opel/Vauxhall şi Chevrolet & Cadillac Europe vor fi transferate către Gefco.

Detroit / Paris / Rüsselsheim – Ca un prim rezultat al colaborării la nivel global, GM şi PSA Peugeot Citroen au încheiat un contract de exclusivitate pe termen lung în vederea transferării celei mai mari părţi a operaţiunilor de logistică ale GM în Europa, către Gefco, o filială deţinută în întregime de PSA Peugeot Citroen şi lider în materie de logistică auto şi industrială în Europa, dar nu numai.

Înţelegerea va avea impact asupra majorităţii activităţilor de logistică ale Opel/Vauxhall, Chevrolet şi Cadillac la nivelul Europei (inclusiv în Rusia) şi include servicii precum livrarea materialelor şi componentelor către uzine, livrarea autovehiculelor asamblate către dealeri şi transportul pieselor de schimb pentru servicii post-vânzare către centrele de distribuţie.     

Acesta este unul dintre cele mai ample înţelegeri pentru servicii de logistică din industria auto europeană până la această dată, ce va permite GM să-şi reducă costurile să-şi concentreze resursele interne mai mult pe centrul business-ului auto.

Steve Girsky, Vicepreşedinte GM, a declarat: „Acest fapt marchează prima etapă în obţinerea de avantaje din alianţa extinsă cu PSA. Această înţelegere privind servicii de logistică va aduce GM eficienţă operaţională şi reducere de costuri şi ne va permite să beneficiem din plin de expertiza dovedită a Gefco.”

Philippe Varin, Preşedintele Consiliului director al PSA Peugeot Citroen, a adăugat: „Această înţelegere reprezintă prima etapă din colaborarea noastră strategică pe termen lung cu GM.  Gefco își va putea continua strategia de extindere a portofoliului de clienţi existenţi şi de dezvoltare a operaţiunilor sale globale.”

Noua înţelegere pentru servicii de logistică dintre GM şi Gefco va intra în vigoare din 2013.

Pe data de 29 februarie, GM şi PSA Peugeot Citroen au anunţat încheierea unei alianțe strategice la nivel global, care va îmbina capacităţile şi punctele forte ale celor două companii, contribuind la profitabilitatea ambilor parteneri şi la îmbunătăţirea semnificativă a competitivităţii acestora pe piaţa europeană.

Sursa: Opel Romania    
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii