Claes Nilsson presedinte Volvo Trucks
„Un autocamion care ne va purta în viitor”. Astfel rezumă Claes Nilsson, preşedinte Volvo Trucks , noile versiuni Volvo FH şi Volvo FH16 care vor fi lansate în curând.

Miercuri, 5 septembrie, Volvo Trucks va lansa noile versiuni ale celui mai bine vândut Volvo FH şi ale prestigiosului Volvo FH16. „Timp de aproximativ două decenii, seria Volvo FH a asigurat un transport eficient, o siguranţă de excepţie şi o calitate ridicată pentru companiile de transport. Cu noile autocamioane vom fi şi mai buni în toate cele trei domenii”, spune Claes Nilsson, preşedinte Volvo Truck Corporation.

Stabilirea unui nou standard
Niciodată până acum Volvo nu a efectuat atât de multe teste cu şoferi şi firme de transport, pentru a se asigura că noul model respectă cele mai înalte cerinţe. Rezultatul este un produs care nu numai că îndeplineşte nevoile actuale, dar prezintă caracteristici pe care nimeni nu le-a mai întâlnit până acum la un autocamion.  „Clienţii noştri sunt cei care au influenţat produsul final şi sunt convins că stabilim o nouă referinţă pentru întreaga industrie a autocamioanelor”, spune Claes Nilsson.

„Mai degrabă un autoturism decât un autocamion”
Un scop prioritar în procesul de dezvoltare a fost crearea unui autocamion care să ofere cea mai bună manevrabilitate. Câteva îmbunătăţiri structurale conferă noii serii Volvo FH un design stabil şi flexibil, foarte bine ilustrat în filmul intitulat „The Ballerina Stunt”, ce poate fi vizionat pe www.volvotrucks.com/fh  în care acrobata Faith Dickey merge pe o frânghie întinsă între două autocamioane care se deplasează cu 80 km/h.“Ne-am depăşit aşteptările. Dacă vorbim despre precizia răspunsului şi despre o stabilitate a direcţiei care-ţi conferă încredere, Volvo FH se aseamănă mai degrabă cu un autoturism”, spune Martin Palming, Manager de produs la Volvo Trucks.

Suspensie faţă „revoluţionară”
Odată cu noua serie Volvo FH este lansat si un nou sistem, denumit Suspensie faţă independentă ( IFS ) pentru autocamioane de mare tonaj.„Volvo FH fără IFS va fi numărul unu pe piaţă, dar IFS este menit să revoluţioneze manevrabilitatea în lumea autocamioanelor. Volvo FH cu IFS va fi participantul cu cel mai bun comportament în trafic”, spune Martin Palming.

Suspensia faţă independentă înseamnă că roţile faţă au suspensie independentă - prin urmare mişcarea unei roţi nu o afectează pe celelaltă. Deoarece ambele roţi faţă se mişcă separat, rezultatul este o deplasare mai lină, mai stabilă pe drum. Datorită faptului că mişcările nu sunt transmise de la o roată la alta, precizia şi controlul vor creşte.

Eveniment de lansare pe data de 5 septembrie
Premiera mondială şi lansarea oficială pentru seria Volvo FH vor avea loc pe 5 septembrie, ora 21.00 CET, în Göteborg. Evenimente în paralel vor avea loc şi în Madrid, Birmingham, Paris, Rotterdam şi Bruxelles. În plus, evenimentul va putea fi urmărit în direct pe Internet, pe site-ul de lansare, www.volvotrucks.com/fh.  

Interesul privind evenimentul de lansare este enorm. Din motive evidente, în opinia lui Claes Nilsson:  „Timp de mai mult de 15 ani Volvo FH a fost un motor de creştere solidă atât pentru Volvo Trucks, cât şi pentru companiile de transport din întreaga lume. Noul Volvo FH va juca acelaşi important rol. Este un autocamion inovator care pune şoferul în centrul atenţiei, permiţând în acelaşi timp firmelor de transport să desfăşoare cea mai eficientă activitate posibilă. Este un autocamion care ne va purta spre viitor.”

Sursa: Volvo Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii