MINI Countryman John Cooper Works
MINI Countryman John Cooper Works
Datorită noilor apariţii în gama de modele, MINI îşi consolidează poziţia de cel mai de succes constructor din segmentul premium al clasei automobilelor mici şi compacte şi îşi reconfirmă talentul deosebit pentru inovaţie. Cu ocazia Mondial de l’Automobile de la Paris (29 septembrie - 14 octombrie 2012), marca va face o nouă dovadă a plăcerii condusului sportiv în traficul urban. Cel mai important eveniment auto european din 2012 va consemna premiera mondială pentru MINI Paceman - cel de-al şaptelea model MINI. Primul Sports Activity Coupé ce va fi lansat în segmentul compact premium va duce marca spre o nouă dimensiune, prin combinarea designului extrovertit şi a stilului individual cu o nouă interpretare a sentimentului de kart specific MINI.

Tot în cadrul Mondial de l’Automobile 2012, MINI va prezenta un nou model foarte performant: MINI John Cooper Works GP va avea premiera mondială în capitala Franţei - cel mai rapid MINI construit vreodată adaugă un capitol spectaculos la tradiţia de peste 50 de ani în motorsport. Automobilul cu două locuri reprezintă dovada supremă a experienţei în dezvoltare, inspirată din competiţii, pe care o deţine John Cooper Works.

Urmând a fi lansat pe piaţă spre sfârşitul anului, MINI John Cooper Works GP va fi disponibil într-o ediţie limitată, după ce instinctele sale au fost accentuate prin teste intense la Nürburgring. Prin noua apariţie, conducătorii pot opta pentru unul dintre cele şase modele John Cooper Works în care să experimenteze sentimentul autentic de curse. Acum, sub-brandul oferă clienţilor o varietate şi mai mare de accesorii.

MINI Paceman: individualismul sportiv şi elegant intră în segmentul compact premium.
Datorită celor două uşi, hayonului mare, proporţiilor puternice şi liniilor extinse dinamic, MINI Paceman interpretează rolul individualismului sportiv, dar elegant în segmentul compact premium. Designul caroseriei utilizează interacţiunea formelor, specifică MINI, pentru a prezenta atât agilitatea maşinii, cât şi anvergura talentului de conducere. Şi interiorul prezintă o nouă abordare a stilului distinctiv MINI. Asemenea conducătorului şi pasagerului din dreapta, ocupanţii celor două locuri din spate se bucură de un spaţiu generos, suport lateral remarcabil şi confort excepţional într-o ambianţă tipică "lounge". Rabatarea scaunelor din spate extinde capacitatea portbagajului MINI Paceman de la 330 la un maxim de 1.080 de litri.

Încă de la lansare, MINI Paceman va fi disponibil cu patru motoare puternice care acoperă un interval al puterii cuprins între 82 kW/112 CP şi 135 kW/184 CP, care este transferată - opţional - printr-o transmisie automată cu şase trepte. Pe de altă parte, suspensia sport coborâtă este o dotare standard. Acesta este cel de-al doilea model (după MINI Countryman) care oferă posibilitatea de transfer al puterii motorului prin toate cele patru roţi; sistemul de tracţiune integrală MINI ALL4 poate fi comandat pentru MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman şi MINI Cooper D Paceman.

MINI John Cooper Works GP
MINI John Cooper Works GP
MINI John Cooper Works GP: un model sport în ediţie limitată.
Datorită tehnologiei cu conexiune directă în motorsport, MINI John Cooper Works GP se poate lăuda cu performanţe remarcabile pe circuit şi o prezenţă impresionantă pe şosea. Motor cu patru cilindri şi turbocompresor, ce a suferit numeroase modificări pentru a dezvolta 160 kW/218 CP, suspensie cu arcuri reglabile, sistem de frânare sport foarte puternic, sistem de stabilitate DSC cu mod de cursă GP, dar şi jante din aluminiu şi pneuri sport specifice modelului - toate acestea asigură o manevrabilitate deosebită şi un nivel complet nou al plăcerii condusului.

Designul optimizat aerodinamic şi masa redusă - la care o contribuţie majoră o are lipsa scaunelor spate - reprezintă garanţia setului de aptitudini sportive ale MINI John Cooper Works GP. Acest model foarte sportiv sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 242 km/h - cea mai mare viteză maximă atinsă vreodată de un model de serie MINI.

MINI John Cooper Works GP va fi produs într-o ediţie limitată de 2.000 de unităţi şi va fi acompaniat la Paris de ceilalţi membri ai gamei John Cooper Works. O altă noutate recentă a acestui portofoliu este MINI John Cooper Works Countryman, care combină inconfundabilul sentiment de curse cu abilitatea de a transfera puterea prin toate cele patru roţi.

Sursa: Mini Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii