RTB Dunlop Delecour 2012
Raliul Ţara Bârsei DUNLOP, etapa a VII-a a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2012, desfăşurată în acest week-end pe macadamul braşovean, s-a încheiat cu cea de-a treia victorie a sezonului pentru francezul F. Delecour. În urma victoriei obţinute în această etapă, Delecour trece în fruntea clasametnului la zi şi îşi măreşte diferenţa faţă de urmăritorul său, V. Porcişteanu, cu numai o etapă înainte de final.

Cea de-a şaptea etapă a CNR Dunlop 2012 şi, respectiv, penultima din actualul sezon competiţional, Raliul Ţara Bârsei Dunlop, a aliniat 41 de piloţi la start şi s-a încheiat cu o nouă victorie pentru echipajul francez format din Francois Delecour şi Dominique Savignoni. Etapa s-a desfăşurat pe o configuraţie deja clasică formată din opt probe speciale, derulate între staţiunile montane Azuga, Săcele şi Predeal, şi s-a deschis cu o superspecială derulată în nocturnă pe Colina Universităţii din Braşov.

Al doilea sosit din cursa de la Braşov, clujanul Bogdan Marişca a obţinut în această etapă pentru a treia oară un loc pe podium în sezonul 2012, dovedind forţă şi o impresionantă revenire pe final de sezon. Locul trei în Raliul Ţara Bârsei DUNLOP i-a revenit lui Marco Tempestini, în timp ce fiul acestuia, Simone Tempestini a rezervat supriza etapei cu al patrulea timp din competiţie, după excluderea lui Porcişteanu pentru nerespectarea regulilor din CO.

Excluderea campionului naţional en-titre, Valentin Porcişteanu, la Ţara Bârsei, atrage după sine un dezavantaj de 25 de puncte, clasarea pe a doua poziţie în clasamentul general la zi după şapte etape şi riscul real al pierderii titlului.

Clasarea în top 6-le etapei a unor piloţi precum Dragoş Dinu, Rareş Tomiţă şi Sebastian Barbu, i-a adus pilotului braşovean Dan Gârtofan doar 4 puncte în clasamentul general al campionatului, puncte insuficiente pentru a-l ajuta pe acesta să treacă dincolo de ocupantul poziţiei a treia în clasamentul general la zi al CNR Dunlop 2012, C. Spitzmuller. Pilotul maghiar, în ciuda neprezentării şi la această etapă, îşi conservă locul în top 3-ul CNRD după 7 etape desfăşurate.

Următoarea etapă a CNR DUNLOP 2012, şi ultima totodată, se va disputa pe macadamul de la Iaşi, în perioada 5-6 octombrie a.c., în Raliul Iaşului DUNLOP.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii