WBE 4400
Bosch îşi extinde gama de servicii pentru roţi, destinate service-urilor auto, prin includerea de echipamente pentru echilibrarea roţilor motocicletelor, autoturismelor şi autovehiculelor de transport. Cele două echipamente noi pentru echilibrarea roţilor, WBE 4200 şi 4400, sunt caracterizate prin utilizarea intuitivă şi precizia ridicată. Software-ul dedicat acestor echipamente oferă mai multe opţiuni de echilibrare statică şi dinamică, operatorul având la dispoziţie unsprezece programe pentru roţile autoturismelor şi câte cinci moduri speciale pentru jantele din aluminiu şi roţile motocicletelor.

Recunoaşterea şi poziţionarea automată a greutăţilor, pentru reducerea timpului de lucru 

Timpul de configurare al ambelor modele noi este redus datorită noului sistem de recunoaştere automată a poziţiei greutăţilor. Cu ajutorul braţului de măsurare interior, sistemul detectează automat tipul şi poziţionarea greutăţilor, iar operatorul beneficiază imediat de aceste informaţii. De asemenea, există opţiunea instalării unui braţ de măsurare exterior, ce poate fi utilizat pentru înregistrarea lăţimii roţii. Caracterul automat al acestei operaţiuni contribuie la reducerea timpilor de lucru, sporind astfel productivitatea service-ului auto.

Ambele echipamente de echilibrare pot fi utilizate pentru roţi cu diametrul jantei între 10 şi 26 de inch şi o lăţime a jantei de până la 20 de inch. Roţile pot avea un diametru de maximum 1150 de mm şi o greutate de până la 70 de kilograme. Modelul WBE 4200 este echipat cu un ecran color digital, cu tehnologie LED, în timp ce versiunea WBE 4400 are un monitor TFT de 19 inch. 

WBE 4200Gamă largă de servicii pentru roţi: de la autoturisme la autovehicule comerciale de mare tonaj 
Gama „All About Wheels” de la Bosch oferă numeroase servicii pentru a satisface nevoile tuturor service-urilor auto - de la echipamentele ce facilitează activităţile profitabile de service pentru pneuri până la cele pentru montarea şi echilibrarea roţilor, cu tehnologie laser de diagnoză a roţilor. În plus, gama Bosch include echipamentele pentru efectuarea lucrărilor de service pentru roţile motocicletelor, autoturismelor şi autovehiculelor de transport, precum şi dispozitivele de montare şi echilibrare a roţilor pentru autovehiculele comerciale de mare tonaj, autobuze şi utilajele de construcţii şi agricole.

Cu ajutorul dispozitivului de montare a pneurilor TCE 5335 pot fi montate pneuri de dimensiuni mari, cu diametre de până la 2300 mm, lăţimi de maximum 1300 mm şi greutăţi de 1400 de kilograme. Dispozitivele de montare de înaltă calitate, precum TCE 4540 sau TCE 4460, sunt adecvate mai ales pentru lucrările de service efectuate asupra pneurilor autoturismelor şi respectă condiţiile prevăzute de Asociaţia producătorilor de cauciucuri din Germania (WdK).

Echipamentele de echilibrare a roţilor WBE 4430 şi 4435 sunt foarte uşor de utilizat, iar operatorii pot lucra precis şi eficient – poziţionarea exactă a greutăţilor de echilibrare este stabilită în doar câteva secunde. De asemenea, introducerea datelor este o procedură foarte rapidă, întrucât programele utilizate frecvent pot fi apelate la simpla atingere a unui buton, cu ajutorul tastelor programabile. În plus, multiplele detalii ergonomice facilitează utilizarea echipamentelor şi efectuarea procedurilor de către operatori. Greutăţile de echilibrare sunt amplasate chiar lângă echipament, într-un spaţiu de depozitare special, suficient de încăpător pentru a include un număr corespunzător de greutăţi, chiar şi în zilele extrem de aglomerate. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii