La începutul acestei luni, POPULAR MECHANICS a desemnat Goodyear Tire & Rubber Co. ca fiind câştigătoarea premiului Breakthrough Award 2012 pentru tehnologia Air Maintenance (AMT).

Breakthrough Award 2012
La începutul acestei luni, POPULAR MECHANICS a desemnat Goodyear Tire & Rubber Co. ca fiind câştigătoarea premiului Breakthrough Award 2012 pentru tehnologia Air Maintenance (AMT). Premiile POPULAR MECHANICS Breakthrough Awards, ajunse la a opta lor ediţie, oferă recunoaştere inovatorilor şi produselor care au avansat considerabil în domeniul tehnologiei, medicinei, explorării spaţiale, design-ului auto, ingineria mediului şi altele. Goodyear şi alţi câştigători şi-au primit oficial premiile în cadrul unei conferinţe destinată exclusiv inovaţiei şi a unei gale de premiere ce a avut loc în New York City în data de 4 octombrie. 

“Suntem onoraţi să fim numiţi printre câştigătorii premiilor POPULAR MECHANICS Breakthrough Award pentru anul 2012,” a afirmat Directorul Tehnic al Goodyear, Jean-Claude Kihn. “Tehnologia Air Maintenance pe care am dezvoltat-o va spori performanţa conducerii auto, în timp ce va creşte şi impactul pozitiv asupra mediului înconjurător prin intermediul îmbunătăţirii consumului de carburant, al reducerii emisiilor de CO2 şi al extinderii duratei de viaţă a anvelopei. Acest premiu pune în lumină munca ingineriilor noştri pentru a dezvolta produse şi tehnologii inovative, precum şi eforturile noastre de a aduce pe piaţă produse relevante.”

Tehnologia Air Maintenance de la Goodyear ajută la menţinerea optimă a presiunii în anvelopă, ceea ce poate însemna o economie substanţială de carburant la pompă. Potrivit unor studii şi cercetări guvernamentale şi ale industriei de profil, anvelopele care sunt umflate sub presiunea recomandată de producători au ca rezultat o scădere a economiei de carburant cu 2,5 până la 3,3 procente. În timp ce această tehnologie este complexă, ideea din spatele sistemului AMT este relativ simplă şi susţinută de anvelopa însăşi în momentul în care rulează pe suprafaţa drumului.

“Suntem, din nou, extrem de încântaţi să le mulţumim celor care sunt în lista din acest an  al unor incredibile reuşite tehnologice pentru rolul lor deosebit de a modela viitorul,” a spus James B. Meigs, redactor şef al publicaţiei POPULAR MECHANICS. “De la metalul uşor precum un fulg şi până la cel mai rapid şi mai eficient - din punct de vedere energetic - supercomputer, câştigătorii din acest an întrupează spiritul pe care premiile Breakthrough Awards îşi propun să îl descopere.”

Lista completă a câştigătorilor se găseşte la adresa www.popularmechanics.com/breakthroughawards.

Printre câştigătorii premiilor Breakthrough Awards din anii precedenţi se numără James Cameron, geneticianul pionier în domeniul său J. Craig Venter, expertul în eficienţă Amory Lovins, inventatorul şi fondatorul FIRST Robotics Dean Kamen, şi inginerul umanist Amy Smith. 

Premiile publicaţiei POPULAR MECHANICS,  Breakthrough Awards, sunt acordate la două categorii: inovatori, ale căror invenţii vor face lumea mai deşteaptă, mai sigură şi mai eficientă în anii ce vor veni, şi produse, care devin adevărate borne şi pietre de hotar în design şi inginerie în zilele noastre.

Puteţi urmări premiile Breakthrough Awards 2012 şi pe Twitter: @PopMech, #BTA2012.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii