Camionul Goodyear din piese LEGO
Modelul de camion la scara 1:1 realizat de Goodyear din piese LEGO pentru Salonul Vehiculelor Comerciale IAA de la Hanovra, Germania, a fost vândut pe site-ul eBay contra sumei de 6.050 euro. Toți banii vor fi donați către Doc Stop for Europeans eV, organizație filantropică care oferă asistență medicală șoferilor de autovehicule comerciale.   

Modelul, de 2,5 metri lățime, 3,5 metri înălțime și 2,5 metri lungime, cântărește aproximativ 740 kg, este unul dintre cele mai mari modele din piese LEGO din lume și a fost disponibil la licitația de pe eBay mai mult de zece zile. Licitația s-a încheiat pe 29 octombrie, iar camionul a fost vândut firmei olandeze Hobma Modelbouw (www.hobmamodelbouw.nl), din localitatea Elst, specializată în realizarea de modele diverse. Toate încasările realizate de Goodyear în urma licitației sunt donate către Doc Stop, instituție care oferă asistență medicală șoferilor profesioniști aflați în curse. Intenția acestora este de a permite accesul rapid și facil la un doctor, atunci când este cazul, oricărui șofer de camion din Europa.

Licitația cu scop filantropic inițiată de Goodyear a fost sprijinită de numeroase celebrități.  Peter Ramsauer, Ministrul Transporturilor din Germania; Matthias Wissmann, Președintele Asociației Industriei Auto; David McAllister, Minister President al Saxoniei de Jos, Stephan Weil, Primarul orașului Hanovra sau amfitrionul german Jürgen Drews și-au declarat susținerea, semnând pe camionul Goodyear din piese LEGO în cadrul IAA din Hanovra.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii