Sir Alex a intrat în posesia unui autovehicul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt ca parte a contractului de parteneriat încheiat de clubul din Manchester cu producătorul auto global. Modelul Volt poate parcurge distanţe de până la 50 de mile (80 km) fără a consuma benzină şi fără a emite gaze poluante – şi cu un nivel de zgomot aproape imperceptibil – înainte ca generatorul integrat să intervină pentru a extinde autonomia autovehiculului cu încă 300 de mile (500 km).

Sir Alex Ferguson si Chevrolet Volt
Managerul echipei Manchester United a primit un autovehicul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt.
„Este autovehiculul viitorului” - Sir Alex Ferguson.

Manchester, Marea Britanie. Sir Alex a intrat în posesia unui autovehicul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt ca parte a contractului de parteneriat încheiat de clubul din Manchester cu producătorul auto global. Modelul Volt poate parcurge distanţe de până la 50 de mile (80 km) fără a consuma benzină şi fără a emite gaze poluante – şi cu un nivel de zgomot aproape imperceptibil – înainte ca generatorul integrat să intervină pentru a extinde autonomia autovehiculului cu încă 300 de mile (500 km).

Sir Alex Ferguson, managerul echipei Manchester United, a declarat: „Cred că Volt este pur şi simplu fenomenal. Un prieten de-al meu a condus unul în SUA şi îmi povestea încontinuu de el, astfel încât, imediat ce s-a ivit ocazia, mi-am zis că o să-l încerc, pentru că este cu adevărat autovehiculul viitorului. Sunt foarte încântat de el.”

Chevrolet Volt este disponibil pe cele mai mari pieţe auto din Europa şi a câştigat, printre multe alte distincţii, prestigiosul premiu „Autovehiculul anului 2012 în Europa”. Modelul Volt poate parcurge distanţe de până la 50 de mile (80 km) pe baza energiei stocate în bateria sa litiu-ion de 16,5 kWh. Atunci când bateria modelului Volt se descarcă, intră în funcțiune instantaneu un generator alimentat cu benzină, pentru a extinde autonomia de conducere cu încă 500 de kilometri, în cazul unui rezervor plin.

De la punerea în vânzare a modelului, acum doi ani, proprietarii de autovehicule Chevrolet Volt din SUA au parcurs în total peste 100 de milioane de mile (aproximativ 160 de milioane de kilometri) utilizând exclusiv propulsia electrică.

Proprietarul obișnuit al modelului Chevrolet Volt conduce peste 65% din timp în modul exclusiv electric, pentru care a fost proiectat autovehiculul, utilizând generatorul alimentat cu benzină doar pentru călătorii mai lungi. În mod obișnuit, între două alimentări, deținătorii de autovehicule Volt parcurg aproximativ 900 de mile (1.448 km), anume conduc o lună și jumătate.

Chevrolet este în prezent Partenerul Auto Oficial al Manchester United şi va fi sponsorul de pe tricourile jucătorilor începând cu sezonul 2014/2015.

Câţiva jucători şi membri ai staff-ului vor primi la rândul lor câte un autovehicul Chevrolet ca parte a contractului de parteneriat încheiat de club cu General Motors. 

Printre aceştia se numără fostul campion mondial şi jucător de legendă al echipei Manchester United, Sir Bobby Charlton, care a primit un autovehicul Chevrolet Captiva cu şapte locuri.

Sir Bobby a afirmat: „Fiecare autovehicul îţi oferă puţină bucurie; acesta este un model cu adevărat incitant. Abia aştept să îl conduc pe drumurile cu serpentine şi podurile mici din apropierea zonei unde locuiesc şi, fiindcă are tracţiune integrală, voi putea să observ totul de la înălţime. Arată extraordinar. Este un autovehicul remarcabil şi sunt foarte mulţumit de el.”

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii