Premiile anuale "GOOD DESIGN" sunt considerate cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul designului de produs. În acest an, renumitul trofeu a fost decernat la nu mai puţin de şapte produse semnate BMW Group Design: modelele câştigătoare au fost BMW Seria 6 Gran Coupé, BMW Seria 3 Sedan, BMW M6 Coupé, BMW M5, dar şi MINI Roadster şi Husqvarna Nuda 900 R.

Noul BMW M5
Şase modele ale BMW Group au câştigat câte un premiu.
Premiile anuale "GOOD DESIGN" sunt considerate cea mai prestigioasă distincţie internaţională în domeniul designului de produs. În acest an, renumitul trofeu a fost decernat la nu mai puţin de şapte produse semnate BMW Group Design: modelele câştigătoare au fost BMW Seria 6 Gran Coupé, BMW Seria 3 Sedan, BMW M6 Coupé, BMW M5, dar şi MINI Roadster şi Husqvarna Nuda 900 R. Un alt premiu a fost decernat versatilului sistem BMW Travel & Comfort. Un juriu independent format din specialişti în design şi arhitecţi au analizat miile de produse înscrise şi au selectat 700 de lucrări (design sau grafică de produs) din 38 de ţări.

Premiul - cel mai vechi şi mai renumit trofeu de design din lume - a fost înfiinţat la Chicago, în 1950, de arhitecţii Eero Saarinen, Charles şi Ray Eames şi Edgar Kaufmann Jr. Distincţia este acordată de Chicago Athenaeum şi Centrul European pentru Arhitectură, Design şi Studii Urbane. De peste 60 de ani, acest prestigios premiu a recompensat activitatea designerilor şi producătorilor de produse, concepte şi idei inovatoare şi vizionare, care au depăşit limitele designul obişnuit al produselor. Pe lângă criterii precum funcţionalitatea şi estetica, responsabilitatea ecologică a jucat şi ea un rol important.

BMW 6 Series Gran Coupé combină estetica şi dinamismul unui BMW Coupé clasic cu aspectul luxos. Proporţiile neobişnuit de coborâte pentru un model cu patru uşi denotă o sportivitate deosebită. Datorită înălţimii reduse a automobilului şi liniei plate de coupé a acoperişului care se pierde în spate, BMW Seria 6 Gran Coupé are o imagine dinamică şi puternică. Totodată, designul interior, cu conexiunea vizuală armonioasă între scaunele faţă şi cele spate, creează combinaţia perfectă între eleganţă şi dinamism. Suprafeţele puternic curbate şi elementele decorative reflectă natura exclusivistă a acestui Gran Coupé.

Ca emblemă a clasei sedanurilor sport compacte, BMW Seria 3 Sedan reprezintă valorile BMW de bază: sportivitate şi eleganţă. Designul exterior prezintă linii ascuţite care delimitează suprafeţele proeminente cu proporţiile tipice BMW. Într-o evoluţie sistematică a designului părţii frontale a modelelor anterioare, farurile şi grila radiatorului de la cel mai nou BMW Seria 3 Sedan formează un ansamblu vizual continuu. Accentul în procesul de design interior a fost pus pe "stratificare", adică suprafeţe în care sunt grupate diversele funcţii ale automobilului, diferenţierea între diferitele suprafeţe făcându-se şi prin utilizarea de materiale diferite. Această abordare permite o îmbunătăţire semnificativă a ergonomiei şi o familiarizare rapidă cu funcţiile automobilului.

BMW M6 Coupé reuneşte sportivitatea specifică M şi liniile sportive şi elegante ale designului caroseriei de coupé. BMW M6 Coupé păstrează caracteristicile definitoare M: performanţe remarcabile alături de uşurinţa în utilizarea zilnică. Sentimentul M intens combinat cu un design remarcabil, scaunele pentru patru persoane şi dotările inovatoare definesc acest model sport puternic, posesor al unor atribute de performanţă excepţionale.

BMW M5 dezvăluie imaginea sportivă a sedanurilor BMW prin proporţiile dinamice. Vizualizarea autentică a cerinţelor tehnice conferă automobilului o estetică extrem de emoţională care dă expresie puterii superioare, în timp ce evită un aspect prea radical. Designul noului BMW M5 prezintă o combinaţie între inovaţiile tehnice şi limbajul dinamic, sportiv formal.

MINI Roadster - primul automobil premium de acest fel în segmentul maşinilor mici - este un model sportiv şi elegant, destinat conducătorii care apreciază designul de calitate, motoarele puternice şi suspensia reglată cu precizie. Interpretarea MINI tradiţională a roadsterului compact reuneşte sportivitatea puristă cu plăcerea spontană de a conduce o maşină decapotată prin oraş. Barele de protecţie în caz de răsturnare, din oţel inoxidabil, capitonate, şi rama parbrizului completează designul elegant şi, în acelaşi timp, oferă siguranţa optimă pentru conducător şi pasager.

Cu un aspect nou, Husqvarna Nuda 900 R degajă un sentiment de agilitate, sportivitate şi dinamică. Prima motocicletă care poartă emblema Husqvarna combină priceperea inginerească a BMW Group cu aspectul elegant. Cu un design minimalist, fiecare element defineşte exteriorul atletic prin care motocicleta posedă o tensiune dinamică unică. Limbajul de design caracteristic se evidenţiază şi la spatele aerodinamic.

Extrem de versatil, BMW Travel & Comfort este un sistem modular de prindere, care oferă o varietate de utilizări pentru a îndeplini cerinţele individuale ale pasagerilor. Se bazează pe puncte de prindere ataşate de tetierele scaunelor din faţă. În funcţie de nevoi, acest sistem de susţinere poate fi completat cu diverse accesorii precum umeraş, masă rabatabilă sau cârlig universal. Pentru pasagerii din spate, suportul iPad sau sistemul DVD cu două ecrane portabile şi player DVD integrat asigură doza de entertainment de-a lungul călătoriei.

De-a lungul anilor, BMW Group Design a figurat deseori printre câştigătorii acestui premiu pentru design. În 2012, distincţia a fost obţinută pentru BMW Seria 6 Cabriolet, BMW Seria 6 Coupé, BMW Seria 1 M Coupé, BMW ActiveE şi două modele de motociclete, BMW K 1600 GT/GTL şi BMW G650 GS. În 2011, BMW Seria 5 Sedan, MINI Countryman, BMW S 1000 RR şi studiul de design BMW Concept 6 au primit prestigiosul trofeu.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii