Chevrolet
Chevrolet, marca auto cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial, a vândut peste 4,95 milioane de autovehicule în întreaga lume în 2012, stabilind un record mondial în materie de vânzări, care a adus vânzările globale ale General Motors Co. (NYSE: GM) la peste 9,2 milioane de unităţi, cu 2,9% mai mult decât în 2011.

În timp ce Statele Unite ale Americii au reprezentat cea mai mare piaţă individuală pentru Chevrolet, cu un număr total de 1,85 milioane de autovehicule vândute, peste 60% din vânzările mărcii s-au înregistrat pe alte pieţe precum Brazilia (643.000), China (627.000), Rusia (205.000), Coreea de Sud (125.000) şi India (92.000). Toate aceste valori ridicate se datorează lansării de noi autovehicule.

„Chevrolet se află în mijlocul celei mai agresive campanii de lansare de noi produse din istoria sa, iar acest lucru ne-a ajutat să ajungem la al nouălea trimestru consecutiv de vânzări globale record,” a declarat Susan Docherty, Preşedinte Chevrolet Europe.

Ghidată de o nouă viziune globală, „Find New Roads”, ce se bazează pe moştenirea Chevrolet privind ingeniozitatea, Docherty a declarat că marca este pregătită pentru o creştere continuă în 2013, cu peste 20 de autoturisme şi camionete complet noi sau reproiectate semnificativ ce urmează să fie lansate în întreaga lume, inclusiv noul Corvette Stingray, Silverado, Impala şi noul SUV Trax de mici dimensiuni.

Chevrolet îşi face simţită prezenţa pe piaţa internaţională oferind autovehicule de mici dimensiuni precum modelele Spark, Sonic/Aveo, Cruze şi modelul Malibu de dimensiuni medii, dar şi autovehicule crossover şi camionete precum Spin, Trax, Orlando şi Colorado, toate acestea fiind concepute pentru diverse condiţii de trafic şi pentru preferinţele variate ale clienţilor din întreaga lume.

Sedanul compact Chevrolet Cruze este liderul mărcii în materie de vânzări globale, cu peste 755.000 de unităţi vândute în 2012, fiind modelul cu cele mai multe autovehicule vândute în întreaga lume, cu aproape 1,9 milioane de unităţi vândute de la lansarea sa în 2009. În Statele Unite ale Americii, Chevrolet va lansa în al doilea trimestru un model Cruze cu motor diesel.

Sursa: Chevrolet Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii