Dunlop Sport BluResponse
Noua anvelopă Sport BluResponse este 100% aderenţă, fără nici un compromis.

Dunlop, unul din producătorii de top lideri la nivel mondial de anvelope de înaltă şi ultra-înaltă performanţă, anunţă astăzi lansarea unei noi familii de anvelope. Noua anvelopă Sport BluResponse, o anvelopă de vară pentru turisme special proiectată pentru a fi montată pe maşini de pasageri, livrează o serie de beneficii impresionante utilizatorului, printre acestea numărându-se excelentele performanţe din punct de vedere al aderenţei pe carosabil umed, nici un compromis din punct de vedere al kilometrajului şi un nivel impresionant al economiei de carburant pe care o realizează.

Construită pe baza experienţei acumulate în cei 125 de ani de victorii în cursele de profil, anvelopa prezintă în compoziţia sa o serie de polimeri derivaţi din motorsport, care livrează o capacitate crescută de adaptare la suprafaţa drumului pentru performanţe îmbunătăţite ale aderenţei şi frânării pe carosabil umed. Cu un coeficient BA la categoriile rezistenţă la rulare şi respectiv[1] la aderenţă pe carosabil umed conform noii scheme de etichetare UE pentru anvelope[2], anvelopa este de asemenea una dintre anvelopele cu cele mai înalte valori ale performanţei la cele trei criterii indicate pe noua etichetă UE, disponibile în momentul de faţă pe piaţă.

Dunlop Sport BluResponse
“Un studiu recent realizat în rândul consumatorilor mărcii Dunlop a arătat că, dintre toate criteriile luate în considerare atunci când aleg o nouă anvelopă[3], majoritatea consumatorilor acordă o atenţie deosebită mai întâi mărcii, apoi aderenţei pe carosabil umed ca un indicator al gradului de siguranţă, şi apoi eficienţei consumului de carburant”, a afirmat Sanjay Khanna, Managing Director, Dunlop Brand. “Aceasta face din Dunlop, cu noua sa anvelopă Sport BluResponse, un mare jucător pe piaţă. Totuşi, noi nu am fi Dunlop dacă nu ne-am concentra pe perfomanţa generală pe care o livrează anvelopele noastre şi ne-am limita numai la criteriile indicate pe noua etichetă UE pentru anvelope. Testul independent realizat de TÜV SUD a arătat foarte clar că, chiar şi cu un nivel ridicat al gradelor de pe etichetă, nu am făcut – şi nu vom face – nici un compromis de la nivelul ridicat al unei performanţe generale”.

Pe carosabil umed, noua anvelopă Sport BluResponse beneficiază de un profil al benzii de rulare cu o zonă centrală largă de caneluri care evacuează apa în mod eficient, în special la viteză mare, livrând un nivel înalt al performanţei la acvaplanare. Comparativ cu câţiva competitori cheie[4], noua anvelopă Dunlop oferă de asemenea un nivel impresionant al frânării pe carosabil umed, o distanţă de oprire cu până la 3 metri mai mică faţă de media rezultatelor obţinute de competitori la test. Superioritatea acestei anvelope se remarcă şi la capitolul manevrabilitate pe ud, cu până la 3 procente peste media scorurilor înregistrate de mărcile competitoare testate. Solida sa aderenţă pe carosabil umed dă anvelopei Sport BluResponse un grad A pe scala de valori a noii etichete UE pentru anvelope.

Graţie compusului care situat în partea superioară şi care generează un nivel scăzut de căldură, precum şi graţie construcţiei şi formei optimizate, noua anvelopă Sport BluResponse oferă de asemenea o rezistenţă la rulare semnificativ îmbunătăţită. Comparativ cu predecesoarea sa, rezistenţa la rulare a noii anvelope Sport BluResponse este cu până la 30% mai bună, făcând din această anvelopă o anvelopă cu grad B potrivit noii scheme de etichetare. Acest coeficient extrem de ridicat este sprijinit şi de alte caracteristici de top ale performanţei, precum un nivel redus al zgomotului la rulare graţie canelurilor închise de pe umerii laterali ai anvelopei şi o distribuţie optimizată a presiunii pentru un kilometraj îmbunătăţit.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner


[1] 58% dintr-un total de 62 de dimensiuni disponibile
[2] Gradele indicate sunt estimative şi ar putea suferi modificări. Gradele actuale ale noului produs vor fi finalizate după lansarea pe piaţă.
[3] Sursa: Ipsos, Sept. 2011
[4] Comparativ cu performanţa medie a patru competitori de top. Testat de TÜV SÜD Automotive în septembrie 2012 la cererea Goodyear Dunlop. Dimensiunea anvelopei: 205/55 R16 91V; maşina de test: VW Golf; locaţia testului: Mireval (FR), Papenburg (D) şi Garching (D); Raport Nr. 76249744
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii