Joan Jonas, unul dintre cei mai semnificativi inovatori în arta video şi de reprezentaţie, va crea o nouă operă pentru BMW Tate Live Performance Room - un tărâm de pionierat pentru reprezentaţii live online, văzute simultan de audienţe de pretutindeni prin intermediul www.youtube.com/user/tate/tatelive.

BMW Tate Live
Online în data de 28 februarie 2013, la ora 22.00.

Joan Jonas, unul dintre cei mai semnificativi inovatori în arta video şi de reprezentaţie, va crea o nouă operă pentru BMW Tate Live Performance Room - un tărâm de pionierat pentru reprezentaţii live online, văzute simultan de audienţe de pretutindeni prin intermediul www.youtube.com/user/tate/tatelive.

Din anii '60, Jonas a depăşit genurile pentru a dezvolta o activitate influentă fixată în spaţiu, mişcare, ritual şi gesturi. Jonas a inovat utilizarea filmului şi a imaginilor în reprezentaţii şi ulterior a început să includă basme şi folclor, trecând de la cameră spre o practică bazată mai mult pe descriere, naraţiune şi text. Prima reprezentaţie a lui Jonas în Marea Britanie a fost "The Juniper Tree", la Whitechapel Art Gallery, în 1979.

BMW Tate Live Performance Room: Joan Jonas

28 februarie 2013, ora 22.00 (ora României)

Online la www.youtube.com/user/tate/tatelive

Acest format inovator oferă unei audienţe internaţionale oportunitatea de a experimenta o reprezentaţie live la Tate fără a părăsi ecranul computerului de acasă. Fiecare reprezentaţie este arhivată şi disponibilă pentru vizionare online după evenimentul live. Anterior, reprezentaţii au mai fost susţinute de Jérôme Bel, Pablo Bronstein, Emily Roysdon şi Harrell Fletcher.

BMW Tate Live este un parteneriat cu durata de patru ani între BMW şi Tate, care pune accentul pe reprezentaţie, artă interdisciplinară şi custodia spaţiului virtual. În cel de-al doilea an, programul cuprinde noi spectacole online la BMW Tate Live: Performance Room şi reprezentaţii live la Tate Modern in The Tanks şi Turbine Hall pentru BMW Tate Live: Performance Events.

BMW Tate Live Performance Room este componenta inaugurală a parteneriatului şi cuprinde cinci spectacole în 2012. După Jérôme Bel, artiştii Pablo Bronstein, Harrell Fletcher, Joan Jonas şi Emily Roysdon îşi vor prezenta lucrările în lunile următoare. Acest format inovator va oferi spectatorilor din întreaga lume ocazia de a experimenta aceste creaţii printr-o modalitate complet nouă de prezentare. Fiecare spectacol va fi arhivat şi va fi disponibil pentru vizualizare online, adunându-se într-un serial de-a lungul anului.

BMW Tate Live îi are drept curatori pe Catherine Wood, curator Tate pentru Artă şi Reprezentaţii Contemporane, şi pe Capucine Perrot, curator asistent Tate Modern.

BMW Tate Live Performance Room
Audienţa este invitată să acceseze online BMW Tate Live Performance Room via www.youtube.com/user/tate/tatelive la ora 22.00 (ora României). În timpul reprezentaţiei, audienţa din întreaga lume este încurajată să discute cu alţi pasionaţi prin intermediul canalelor social media şi să pună întrebări artistului sau curatorului prin utilizarea conturilor personale de Twitter, Facebook sau Google+. Pentru a primi cele mai noi informaţii accesaţi www.twitter.com/TateLive, utilizând #BMWTateLive; Tate Facebook (www.facebook.com/tategallery) sau Tate Google+ (plus.google.com/+Tate).

BMW Tate Live
BMW Tate Live este un parteneriat cu o durată de patru ani între BMW şi Tate, care cuprinde reprezentaţii live şi evenimente inovatoare, inclusiv transmisii web live, reprezentaţii găzduite de galerie, seminarii şi ateliere. BMW Tate Live are ca obiectiv să ajungă la o audienţă internaţională prin noi forme de artă, abordând un public ale cărui necesităţi, gusturi şi interese în artă sunt în schimbare. Iniţiativa creează un spaţiu nou pentru colaborare şi un program care cuprinde reprezentaţii, filme, muzică, instalaţii şi studiu - domenii în care artiştii îşi pot asuma riscuri mai mari şi pot experimenta liber. Programul cercetează transformarea în toate formele ei şi îşi propune să provoace dezbateri privind modul în care arta poate afecta schimbările intelectuale, sociale şi psihice. Mai multe informaţii la www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/eventseries/bmw-tate-live-2013.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii