MICHELIN PILOT SPORT 2 - 2007 MALAGA
MICHELIN şi BMW Motorsport îşi vor uni forţele în 2013 pentru a concura în competiţia American Le Mans Series (ALMS) şi în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Maşinile BMW Z4 GTE şi BMW Z4 GT3 ale constructorului german vor fi echipate cu anvelope MICHELIN din gama „Ultimate”.

„Suntem încântaţi să colaborăm cu MICHELIN şi credem că echipele noastre, care concurează cu BMW Z4 GTE şi BMW Z4 GT3, vor avea un avantaj graţie experienţei competiţionale şi calităţii renumite a anvelopelor acestei companii de marcă,” a declarat Jens MARQUARDT, BMW Motorsport Director. „Rezistenţa şi performanţele anvelopelor joacă un rol crucial în sporturile cu motor. Cu MICHELIN ca partener, aceste două aspecte reprezintă un atu.”

BMW Z4s, introdus în competiţie de BMW Motorsport, va fi echipat cu anvelope 30/68-18 (faţă) şi 31/71-18 (spate). Anvelopele slick din gama „Ultimate” a companiei franceze vor fi disponibile în trei versiuni, cu compuşi de cauciuc „soft”, „medium” şi „hard” deşi, conform regulamentului ALMS, va fi permis un singur tip de anvelopă pentru vreme umedă.

„BMW Z4s va rula cu anvelope pentru faţă mai înalte (30/68-18, în loc de 30/65-18) pentru a permite noului nostru partener să profite pe deplin de longevitatea anvelopelor MICHELIN,” a afirmat Serge GRISIN, director al activităţilor competiţionale din cadrul MICHELIN. „În ianuarie 2013, am început o serie de teste care au presupus colaborarea cu BMW Motorsport în vederea identificării intervalelor de temperatură şi a presiunilor optime pentru anvelopele noastre slick, dar şi a configurării noului BMW Z4. În acest fel vom putea fi siguri că anvelopele şi maşina vor fi într-o armonie perfectă, astfel încât echipa să poată profita la maximum de întregul potenţial al maşinii. Suntem onoraţi de încrederea pe care ne-a acordat-o BMW Motorsport. Obiectivul nostru de a ne ridica la nivelul aşteptărilor BMW Motorsport reprezintă o motivaţie în plus pentru mine şi echipa mea.”

Prima probă inclusă în calendarul competiţional din 2013 va fi cursa de 12 ore de la Sebring, din Florida, SUA, din 16 martie.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii