2013 Z4 GTE
A 41-a ediţie a cursei de 24 de ore de la Nürburgring (Germania) este tot mai aproape. Pentru acele echipe care sunt susţinute de BMW Motorsport şi care vor folosi BMW Z4 GT3 pentru provocarea "Infernului Verde", clasica de anduranţă din Masivul Eifel este unul dintre punctele de atracţie ale sezonului 2013. Printre echipele care sunt văzute ca favorite pentru cursa din 19-20 mai de pe bucla Nordschleife se numără şi BMW Team Schubert. În cockpitul celor două maşini ale echipei vor fi piloţi care se pot lăuda cu o experienţă foarte vastă pe circuitul lung de peste 20 de kilometri, dar, în acelaşi timp, deţin şi viteza necesară pentru a ţine concurenţa la respect.

"BMW poate privi cu încredere la o istorie bogată în cursa de 24 de ore de la Nürburgring", a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "Astfel, acest eveniment este extrem de important pentru toţi cei de la BMW Motorsport. Formula noastră pentru a 41-a ediţie a acestei competiţii clasice dovedeşte respectul pe care îl purtăm cursei. BMW Team Schubert va alinia piloţi care au dovedit, cel puţin o dată, că au acele calităţi necesare pentru a câştiga pe Nordschleife. Şi nu mai trebuie să amintesc faptul că numeroasele modele BMW private vor forma un contingent impresionant şi promiţător, iar fanii BMW prezenţi la faţa locului vor fi răsfăţaţi cu acţiune de înaltă clasă."

Piloţii oficiali BMW Augusto Farfus (Brazilia) şi Martin Tomczyk (Germania), care în acelaşi week-end vor concura şi în DTM la Brands Hatch (Marea Britanie), vor participa pentru BMW Team Schubert în "Infernul Verde". Farfus va împărţi cockpitul cu Dirk Müller (Germania), Jörg Müller (Germania) şi Uwe Alzen (Germania). În total, acest cvartet are şase victorii în clasamentul general al cursei de 24 de ore. În cea de-a doua maşină, Claudia Hürtgen (Germania), Dirk Adorf (Germania), Jens Klingmann (Germania) şi Tomczyk vor lupta pentru victorie.

Program dublu pentru Tomczyk şi Farfus
De-a lungul aceluiaşi week-end, piloţii oficiali BMW Martin Tomczyk şi Augusto Farfus vor concura în etapa DTM de la Brands Hatch, dar şi în cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Ambii piloţi vor absenta de la sesiunile de antrenamente libere şi de calificări pentru cursa de la Nürburgring, dar sunt eligibili să participe pentru că în acest an au luat startul într-o cursă VLN pe Nordschleife.

La Brands Hatch, Tomczyk şi Farfus vor lua startul în antrenamentele şi calificările DTM de sâmbătă (18 mai), precum şi în cursa de duminică (19 mai), apoi se vor deplasa în Germania cu un zbor organizat în comun de ITR (compania care promovează DTM) şi DMSB (Federaţia de Motorsport din Germania). Odată ajunşi la Nürburgring, ei vor intra în programul BMW Team Schubert pentru restul cursei, care în acest an - total neobişnuit - începe duminică şi se încheie luni, după 24 de ore.

BMW deţine recordul de victorii în clasamentul general al cursei de 24 de ore de la Nürburgring, cu un total de 19 succese de la înfiinţarea competiţiei în 1970. În același timp, în fiecare an aproximativ unul din trei modele înscrise în plutonul de start este un BMW. Pe drept cuvânt Nordschleife este considerat teritoriul mărcii.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. Asta da dragoste reala pentru masini, nu poti spune ca nu iti plac masinile daca poti rezista 24 de ore, ma intreb daca nu cumva sunt 2 piloti sau ceva de genu' ori un schimb sau o pauza.
    Voi ce parere aveti ?

    RăspundețiȘtergere