Mercedes-Benz Actros
Mercedes-Benz Actros 1851 este printre cele mai eco-friendly vehicule comerciale. 
Gama Mercedes-Benz Actros deţine trei locuri printre primele 10 în clasamentul de mediu. 
Premiul a fost acordat de către echipele editoriale de la publicaţiile "Trucker" şi "VerkehrsRundschau" din Germania.

Mercedes-Benz Actros 1851 GigaSpace a primit titlul de «Cel mai Eco Vehicul Comercial al Anului 2013». Camionul, realizat conform standardelor Euro VI, a avut un impact direct chiar din primul an de la apariţie, datorită consumului redus de carburant, aşa cum a fost demonstrat anul trecut în cadrul unor teste auto independente.

Dr. Jörg Zürn, Şeful Platformei de Inginerie a Camioanelor de Mărfuri (Categoria Grea şi Medie) a Consiliului Europei, a comentat la ceremonia de premiere: “Titulatura de «Camionul Eco al Anului 2013» pentru modelul Mercedes-Benz Actros 1851 GigaSpace oferă confirmarea concludentă şi independentă a rezultatelor muncii de dezvoltare pe care le-am întreprins cu obiectivul de a crea un camion nou, eco-friendly, care să respecte standardele de emisii Euro VI. Acest titlu este consolidat de faptul că alte două modele din gama Actros se află, de asemenea, în top 10 al acestui clasament de mediu.”

Printre criteriile cheie ale evaluării se numără, în primul rând, consumul de combustibil al vehiculului şi, de asemenea, emisiile sale de CO2. Factorii suplimentari luaţi în considerare includ şi clasificarea emisiilor sale, alături de spaţiul mare de încărcare şi de sarcină utilă. Cifrele de consum de carburant au fost rezultate în urma testelor înregistrate de către revistele de specialitate germane dedicate segmentului de camioane “VerkehrsRundschau” și “Trucker”, pe o rută standard.

Sistemul tempomat cu capacităţi de anticipare ce poartă numele de Controlul Predictiv al Propulsiei (Predictive Powertrain Control, pe scurt PPC), a contribuit în mod semnificativ la acest rezultat, indicând nivelul consumului de combustibil al gamei Actros, mai redus cu aproape un litru faţă de cel a vehiculului plasat pe locul al doilea în clasament. PPC recunoaşte dinainte topografia traseului şi acţionează pentru a oferi consum optim de combustibil. Noul sistem de asistenţă a şoferului arată punctele sale forte în special pe suprafeţele deluroase: în calitate de prim sistem tempomat din lume bazat pe GPS, PPC nu numai că intervine în controlul direct al vitezei şi al frânării, dar, de asemenea, controlează cutia de viteze. Având o extensie sustenabilă a funcţieiEcoRoll, o caracteristică standard a gamei Actros ce joacă un rol activ în reducerea consumului de combustibil, sistemul este capabil, de asemenea, să introducă viteza într-o treaptă inferioară la momentul potrivit.

Mercedes-Benz Actros a demonstrat, de asemenea, capacitatea de economisire a unor cantităţi semnificative de combustibil imediat după premiera mondială din 2011. Într-un test comparativ de peste 10.000 km, între Rotterdam şi Stettin, monitorizat de către Dekra, organizaţia de servicii auto profesioniste germane, Actros 1845 LS BlueTec 6 a demonstrat un avantaj de 4,5% în consumul de combustibil faţă de modelul Euro V din seria Actros anterioară.

Sursa: Mercedes-Benz Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii