BMW Motorsport se pregăteşte pentru startul sezonului 2013 din DTM: sâmbătă, BMW Welt din München (Germania) a fost scena unei lansări spectaculoase a celor opt maşini BMW M3 DTM cu care campionul absolut de anul trecut va participa în cadrul celui mai popular şi mai spectaculos campionat de turisme.

EXIDE BMW M3 DTM Joey Hand
BMW Motorsport se pregăteşte pentru startul sezonului 2013 din DTM: sâmbătă, BMW Welt din München (Germania) a fost scena unei lansări spectaculoase a celor opt maşini BMW M3 DTM cu care campionul absolut de anul trecut va participa în cadrul celui mai popular şi mai spectaculos campionat de turisme. De altfel în 2012, la revenirea după o pauză de 20 de ani, BMW şi-a adjudecat toate titlurile puse în joc: pentru constructori, piloţi, echipe, chiar şi cele pentru cel mai bun debutant şi cea mai bună echipă de mecanici.

Conforma tradiţiei, zona "Premiere" la BMW Welt este rezervată pentru clienţii care optează pentru a avea automobilele livrate în acest centru unic. Dar, cu patru săptămâni înainte de începerea sezonului competiţional, piloţii BMW DTM - Bruno Spengler (Canada), Dirk Werner (Germania), Augusto Farfus (Brazilia), Joey Hand (SUA), Martin Tomczyk (Germania), Andy Priaulx (Marea Britanie), Marco Wittmann (Germania) şi Timo Glock (Germania)- şi maşinile lor de curse au urcat pe scenă pentru ceremonia de înmânare. Mai întâi, Prinţul Leopold "Poldi" de Bavaria (Germania) a pilotat prima generaţie a modelului de curse BMW M3 DTM spre zona de livrări. Apoi, Jens Marquardt (directorul BMW Motorsport) şi Maxime Martin (Belgia, pilot de teste şi dezvoltare) au urmat cu ediţia 2013 a BMW M3 DTM Safety Car. Ulterior, uşile liftului - care de obicei aduce noile automobile de serie BMW spre sectorul "Premiere" pentru livrare către noii clienţi - s-au deschis de opt ori - de tot atâtea ori, piloţii aflaţi în spatele volanului spectaculoaselor BMW M3 DTM i-au încântat pe cei 13.000 de vizitatori prezenţi la BMW Welt.

"Pentru noi a fost ceva cu totul deosebit să putem oferi fanilor loiali ocazia de a fi foarte aproape de proiectul BMW DTM. Cu siguranţă, niciunul dintre cei implicaţi astăzi nu a asistat anterior la o lansare de acest fel", a declarat Marquardt după eveniment. "A fost ceva cu totul special că au putut vedea toate cele opt BMW M3 DTM, cu noile design-uri coloristice, unul lângă altul - şi, în plus, cu un fundal de excepţie aşa cum este BMW Welt. Numărătoarea inversă a început pentru cel de-al doilea sezon de la revenirea noastră în DTM şi este evident că toţi piloţii noştri abia aşteaptă prima confruntare din acest an. Până acum suntem mulţumiţi de cum au decurs pregătirile. În testul de săptămâna viitoare ne vom concentra asupra reglajelor fine. Apoi, în calitate de campioni en-titre, vom fi fericiţi să ne confruntăm încă o dată cu concurenţa în acest campionat extrem de disputat. Mă aştept la un sezon strâns, care va fi foarte atractiv pentru spectatori, iar lansarea de astăzi reprezintă pregătirea perfectă pentru ceea ce va urma."

Campion en-titre în DTM, Spengler s-a arătat extrem de încântat şi a declarat: "A fost un sentiment cu totul neobişnuit că maşina pentru sezonul 2013, BMW Bank M3 DTM, mi s-a livrat chiar aici, la BMW Welt, asemenea oricărui client BMW. Am înţeles perfect de ce acest moment este o experienţă atât de fascinantă pentru ei. Rămân la opinia că maşina mea, de culoare negru mat, arată senzaţional. Mi-a purtat noroc în 2012, când am câştigat titlul, iar acum sunt extrem de motivat să înregistrez acelaşi succes şi în acest an, cu BMW Team Schnitzer".

"Am asistat la numeroase evenimente la BMW Welt", a completat Farfus, pilotul BMW Team RBM. "Dar să ies cu maşina mea, Castrol EDGE BMW M3 DTM, din lift a fost un sentiment cu adevărat unic. Avem o echipă puternică şi toată lumea abia aşteaptă începutul sezonului."

Vineri, piloţii au vizitat uzina BMW din München, au dat nenumărate autografe şi au aruncat o privire în spatele uşilor închise de la această fabrică impresionantă. Chiar după evenimentul de la München, cei opt piloţi BMW vor participa la ultimul test dinaintea sezonului, la Hockenheim (Germania). De marţi până vineri, BMW Motorsport şi echipele sale vor continua programul de pregătire pentru prima dintre cele zece etape ale stagiunii.

Piloţii BMW
Bruno Spengler (Canada), BMW Team Schnitzer, BMW Bank M3 DTM
Dirk Werner (Germania), BMW Team Schnitzer, Samsung BMW M3 DTM
Augusto Farfus (Brazilia), BMW Team RBM, Castrol EDGE BMW M3 DTM
Joey Hand (SUA), BMW Team RBM, EXIDE BMW M3 DTM
Martin Tomczyk, (Germania), BMW Team RMG. BMW M Performance Parts M3 DTM
Andy Priaulx (Marea Britanie), BMW Team RMG, Crowne Plaza Hotels BMW M3 DTM
Marco Wittmann (Germania), BMW Team MTEK, Ice-Watch BMW M3 DTM
Timo Glock (Germania), BMW Team MTEK, Deutsche Post BMW M3 DTM

Calendar DTM 2013
05.05. Hockenheim
19.05. Brands Hatch
02.06. Red Bull Ring
16.06. Lausitzring
14.07. Norisring
04.08. Moscow Raceway
18.08. Nürburgring
15.09. Motorsport Arena
29.09. Zandvoort
20.10. Hockenheim

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii