Salvatore Arcarese a participat, impreuna cu echipa Composit Motorsport, la testele oficiale cu Noul Clio cu care se va concura anul acesta in Eurocup Clio. Pilotul roman va participa anul acesta la toate cele 6 etape din Cupa Europeana.

Salvatore Arcarese - Clio Cup 2012
Salvatore Arcarese va face un sezon complet in Eurocup Clio.
Prima sesiune oficiala de teste s-a desfasurat la Aragon in Spania.
2:17,852 a fost cel mai bun timp pe tur stabilit de pilotul roman.

Salvatore Arcarese a participat, impreuna cu echipa Composit Motorsport, la testele oficiale cu Noul Clio cu care se va concura anul acesta in Eurocup Clio. Pilotul roman va participa anul acesta la toate cele 6 etape din Cupa Europeana.

Salvatore Arcarese a testat, timp de doua zile, noul model Clio conceput special pentru Eurocup Clio, singura competitie din acest sezon unde va fi folosit acest model. „Diferentele fata de masina de anul trecut sunt foarte mari. Masina este mai rapida cu aproximativ trei – patru secunde pe tur si mult mai manevrabila. Desigur mai depinde si de circuit si de modul in care vom dezvolta masina in continuare. Sunt sigur insa ca anul acesta va fi un sezon extrem de disputat”, a spus Salvatore Arcarese, dupa primele tururi la volanul noului model dezvoltat de Renault Sport.

Noul Clio pentru Cupa Europeana are un motor turbo de 1,6 litri care dezvolta 220 CP si are un cuplu de 270 Nm. Construit la fabrica Alpine din Dieppe, modelul acesta va fi disponibil exclusiv, anul acesta, pentru pilotii care vor concura in Eurocup Clio. „Am decis sa particip la toate cele sase etape din acest sezon alaturi de echipa Composit Motorsport. Cred ca aceasta este cea mai buna decizie in ceea ce priveste cariera mea viitoare”, a mai spus Arcarese.

Sesiune de teste programata, timp de doua zile, pe circuitul de la Aragon a fost una de acomodare cu noua masina inaintea primei etape de la Imola din weekendul 11 – 12 mai. „La aceste teste prioritatea nu a fost neaparat cel mai bun timp de pe circuit. Am luat totul pas cu pas. Obiectivul meu a fost sa ma acomodez cu noua masina pentru a fi cat mai competitiv inca de la prima etapa”, a spus Salvatore Arcarese, dupa prima zi de teste. Chiar si asa, pilotul roman a parcurs cel mai rapid tur al sau cu timpul de 2:17,852 secunde, fiind cel mai bun in sesiunea de dupa amiaza.

In ziua a doua de teste Salvatore Arcarese a avut probleme cu o toxinfectie alimentara si nu a reusit sa-si imbunatateasca timpul, dar a adunat in continuare informatii utile despre noua masina. „M-am simtit foarte rau toata ziua si nu m-am putut concentra la maximum. Am incercat sa parcurg insa cat mai multe tururi pentru a stabili deja setarile masinii pentru Imola. A fost un test util in care am adunat informatii importante despre noul Clio si de abia astept acum sa inceapa noul sezon”, a mai adaugat Salvatore Arcarese.

Eurocup Clio, competitia in care se concurează cu modele Clio perfect identice, va incepe in weekendul 11 – 12 mai pe circuitul de la Imola in Italia, dupa care se va merge la Spa Francorchamps in Belgia (1 – 2 iunie), Red Bull Ring in Austria (20 – 21 iulie), Paul Ricard in Franţa (28 – 29 septembrie), Barcelona (19 – 20 octombrie) si Aragon (2 – 3 noiembrie) in Spania. Cursele din Eurocup Clio se desfasoara in cadrul World Series by Renault, iar rezumatele etapelor vor putea fi urmarite si in Romania pe postul de televiziune Eurosport.

Sursa: Berti Panaiot, National Manager Communication
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii