Pe 24 mai, în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, doi constructori auto cu o bogată tradiţie - BMW Group şi Pininfarina - vor prezenta publicului rezultatului primei lor colaborări: o combinaţie între trecutul şi viitorul automobilului, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe
Pe 24 mai, în cadrul Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, doi constructori auto cu o bogată tradiţie - BMW Group şi Pininfarina - vor prezenta publicului rezultatului primei lor colaborări: o combinaţie între trecutul şi viitorul automobilului, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.

Împreună, cele două companii au creat întruchiparea eleganţei absolute. BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé este continuarea unei noi abordări ce a fost lansată la ediţia trecută a Concorso sub forma BMW Zagato Coupé. Mereu în căutare unor oportunităţi de dezvoltare continuă, BMW Group desfăşoară constant schimburi de experiență cu alte studiouri de design. Prin aceasta, două abordări de design se contopesc într-o iniţiativă nouă şi atractivă, care încurajează impulsuri creatoare noi. Astfel, colaborarea strânsă cu echipa de design Pininfarina are ca rezultat un automobil cu o nouă personalitate, gata să se alăture clasei superioare de lux: un BMW tipic, dar care poartă amprenta rafinată Pininfarina - BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé.

Conceptul adaugă o nouă dimensiune eleganţei şi exclusivităţii modelelor BMW împrumutând rafinamentul modern al Italiei. Modelul păstrează proporţiile BMW emblematice, deosebit de sportive: ampatament lung, capotă extinsă a motorului, console scurte şi habitaclu împins spre spate, cu o linie a acoperişului ce coboară uşor. La acestea se adaugă o interpretare nouă a detaliilor care poartă amprenta celebrei case de design italiene. Exteriorul simbolizează armonia modernă dintre putere şi eleganţă, pe care o regăsim şi la motorul V12 de sub capotă.

În interior, BMW Gran Lusso Coupé dovedeşte o combinaţie desăvârşită de eleganţă şi lux contemporan. Aici, exclusivitatea, confortul şi sportivitatea se contopesc pentru o experienţă interioară unică. Fluiditatea ce stă la baza geometriei caroseriei şi orientarea specifică BMW către conducător capătă  o imagine complet nouă prin influenţa Pininfarina.

Despre Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013
Evenimentul care a fost organizat încă din 1929 este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fascinației mașinilor clasice. Desfășurat sub patronajul BMW Group încă din 1990, evenimentul a crescut și s-a extins mereu: licitații de mașini clasice, un concorso pentru motociclete, o secțiune dedicată concept car-urilor.

Frumusețea modelelor prezentate se reflectă în eleganța locului de desfășurare – grădinile celebrei Villa d’Este de pe malul Lacului Como. Acesta este locul unde tradițional BMW a prezentat în premieră multe prototipuri fascinante, care și-au pus amprenta asupra designului de automobile, așa cum este GINA, BMW M1 Hommage sau BMW 328 Hommage pentru a le aminti doar pe cele din ultimii trei ani.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii