BMW Z4 și BMW Seria 3 Gran Turismo au fost dezvăluite presei într-o experiență care a pus în prim plan designul și istoria. Evenimentul s-a desfășurat la The Ark, în cadrul Romanian Design Week, și a continuat seara la Palatul Știrbei, cu o prezentare deschisă publicului larg.

Daniel Mayerle la lansarea de presa a noilor BMW Seria 3 Gran Turismo si BMW Z4
BMW Z4 și BMW Seria 3 Gran Turismo au fost dezvăluite presei într-o experiență care a pus în prim plan designul și istoria. Evenimentul s-a desfășurat la The Ark, în cadrul Romanian Design Week, și a continuat seara la Palatul Știrbei, cu o prezentare deschisă publicului larg.

Cele două noi modele reprezintă întruchiparea a două viziuni de design diferite ale mărcii, însă ambele păstrează atributul esențial al mărcii: plăcerea de a conduce. BMW Seria 3 Gran Tursimo vine astfel cu o abordare orientată către confort și versatilitate pentru călătorii lungi, în timp ce BMW Z4, ultimul roadster al mărcii BMW, este prin excelență modelul decapotabil dedicat unei experiențe de condus sportive.

Prezentarea celor două modele a fost susținută de Daniel Mayerle, Creative Director BMW Interior Design. Mayerle este alături de BMW din 2005 și are în portofoliu și designul pentru interiorul noului BMW Seria 1.

Invitat special a fost Marin Dumitrescu, o legendă a sporturilor cu motor în România. Născut în 1919, acesta și-a câștigat faima cu un roadster BMW 328 modificat de el în uzinele Vulcan în perioada 1949 – 1950. În 1976 avea să câștige ultimul titlu de campion la viteză în coastă. A încheiat cu 36 de titluri de campion național și peste 250 de curse câștigate la viteză în coastă, circuit și raliu.

Despre BMW Seria 3 Gran Turismo
Noul BMW Seria 3 Gran Turismo adaugă un concept inovator la gama de succes BMW Seria 3. A treia variantă de caroserie a actualei familii de modele combină genele dinamice şi sportive ale Sedanului cu spiritul practic şi versatilitatea versiunii Touring, calităţi care sunt susţinute de o creştere evidentă a spaţiului şi a confortului la condus. Noul Gran Turismo își propune să fie un automobil business elegant, cât şi un break dinamic şi confortabil.

Noul model, prezentat în premieră mondială la Geneva Motor Show,  va putea fi comandat la dealerii din România din luna iunie cu un preţ de început de 30550 Euro fără TVA pentru versiunea 320i şi 32550 Euro fără TVA pentru 320d.

Chiar de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo clienţii pot alege dintr-o selecţie de cinci motoare puternice, rafinate şi economice care acoperă un spectru al puterilor între 105 kW/143 CP şi 225 kW/306 CP. Toate propulsoarele utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo. Vârful de gamă cu şase cilindri, aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo, este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo şi BMW 320i Gran Turismo. Formula va fi completată încă de la lansare de cele două agregate diesel de 2,0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo şi BMW 318d Gran Turismo.

Proporţiile specifice BMW, cele patru uşi cu geamuri fără ramă, linia acoperişului tipică pentru coupé, în uşoară coborâre, şi hayonul mare, cu deschidere şi închidere automată, definesc caracterul exterior distinctiv al BMW Seria 3 Gran Turismo. Un spoiler spate activ - primul de acest gen la un model BMW - furnizează o lejeritate vizuală şi reduce înălţarea necesară pentru viteze de croazieră. Noul BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu 200 de milimetri faţă de BMW Seria 3 Touring, are ampatamentul extins cu 110 milimetri şi este mai înalt cu 81 de milimetri. Cu toate acestea, utilizarea inspirată a proporţiilor, suprafeţelor şi liniilor permit ca BMW Seria 3 Gran Turismo să fie recunoscut imediat ca un membru al noii gamei BMW Seria 3.

Despre BMW Z4
Interacţiunea dintre proporţiile clasice şi tehnologia de ultimă oră definesc caracterul inconfundabil al BMW Z4. Cea mai nouă versiune a modelului roadster, echipată cu o serie de inovaţii suplimentare la nivelul sistemului de propulsie şi al dotărilor, a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Detroit în ianuarie și debutul pe piața din România la sfârșitul acestei luni.

Noul BMW Z4 reprezintă o interpretare tradiţională şi totodată contemporană a conceptului clasic de roadster. Dotările exterioare noi, subtilităţile de detaliu interior, noul pachet de echipamente Design Pure Traction, noul model entry-level sDrive18i furnizează un impuls unui model care face parte din unul dintre cele mai exclusiviste şi emoţionale segmente ale industriei auto.

Noul BMW Z4 intră în scenă la 25 de ani după legendarul BMW Z1. Atunci când a fost lansat în 1987, la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), modelul s-a remarcat printr-un concept unic de uși care se retrăgeau în caroserie pentru a permite accesul în mașină. Odată cu BMW Z1 a început un nou capitol din istoria modelelor BMW roadster - o tradiţie care a început în anii '30 şi a culminat cu BMW 328 (câştigător Mille Miglia în 1940) şi BMW 507 din 1955. În anii '90, BMW Z3 şi BMW Z8 au readus la viaţă tradiţia bogată a acestor modele. De asemenea, au fost deschizătoare de drum pentru prima generaţie BMW Z4 şi apoi succesorului acestuia, primul roadster al mărcii care a fost echipat cu un hard top retractabil.

Încă de la lansare, BMW Z4 va dispune de o gamă de cinci motorizări pe benzină, clienţii putând opta între cele trei versiuni cu patru cilindri şi cele două cu şase cilindri. Cea mai importantă particularitate a acestora este tehnologia BMW TwinPower Turbo, care asigură un echilibru excepţional între plăcerea condusului şi consumul de combustibil indiferent de putere. Toate propulsoarele noului BMW Z4 îndeplinesc - standard - normele EU6 privind emisiile, care vor intra în vigoare în 2014.

Despre Romanian Design Week
Romanian Design Week are loc în perioada 17-26 mai 2013. Peste 90 de designeri, mai bine de 30 de locaţii şi peste 35 de evenimente colaterale definesc coordonatele primului eveniment de mari proporţii dedicat designului românesc.

Expoziţia centrală, care va reuni lucrările unora dintre cei mai importanţi designeri din România, va avea loc la Palatul Ştirbei (Calea Victoriei nr. 107-109) şi va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00 şi 22.00, iar de Noaptea Muzeelor (sâmbătă, 18 mai) şi Noaptea Galeriilor (vineri, 24 mai) va fi deschisă până la ora 01.00.

Expoziţia este structurată pe opt domenii: arhitectură, design de interior, fashion, design de obiect, digital design, fotografie, graphic design şi publicitate. Selecţia designerilor a fost făcută cu ajutorul unui consiliu creativ, iar designul expoziţiei este semnat de arhitectul Attila Kim.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii