Daca in articolele anterioare am publicat mai multe informatii auto despre asigurarile RCA, astazi vom scrie mai mult despre asigurarile CASCO, care au de asemenea o foarte mare importanta, dar despre care se discuta mai putin in ultimul timp in media.

Asigurari CASCO
Daca in articolele anterioare am publicat mai multe informatii auto despre asigurarile RCA, astazi vom scrie mai mult despre asigurarile CASCO, care au de asemenea o foarte mare importanta, dar despre care se discuta mai putin in ultimul timp in media.

Dar ce este de fapt o asigurare CASCO?
Asigurarea CASCO reprezinta o asigurare auto facultativa, ce despagubeste daunele produse la propria masina a soferului care incheie respectiva asigurare, indiferent daca el este sau nu soferul vinovat. Foarte important de asemenea este ca asigurarea CASCO, spre deosebire de asigurarea RCA, care este obligatorie, poate fi incheiata de sofer doar daca acesta din urma doreste.

Asfel, daca un sofer este descoperit de politie fara o asigurare RCA valabila, el va trebui sa plateasca o amenda, la care se va adauga retinerea certificatului de inmatriculare, precum si a placutelor cu numerele de la masina. In schimb, daca nu incheie o asigurare Casco, nu este prevazuta pentru sofer niciun fel de sanctiune.

Dar acest lucru nu inseamna ca asigurarea CASCO este lipsita de importanta. Din contra, este foarte importanta deoarece aduce o multime de beneficii, beneficii de revin de data aceasta soferului care face accidentul si nu masinii sau persoanei accidentate. Astfel daca o masina sufera un accident sau o avarie si are incheiata o asigurare CASCO, compania la care s-a incheiat aceasta din urma este responsabila cu plata reparatiilor necesare, in limita riscurilor care sunt acoperite de polita auto binenteles.

O asigurare CASCO are pe de o parte caracteristici comune, iar pe de alta parte caracteristici diferite de la o companie de asigurari la alta. De aceea este foarte important sa se studieze foarte bine contractul inainte de a se semna. Dintre carecteristicile comune se pot aminti avarii suferite in trafic (derapari, ciocniri, rasturnari etc.), avarii suferite in timpul stationarii (zgarieturi, caderea unor corpuri straine pe autovehicul etc.), acte de vandalism, fenomene naturale nedorite, furturi etc.

Pe langa aceste caracteristici comune, la ofertele CASCO mai pot fi adaugate clauze speciale precum furt partial, pierderea cheilor masinii, infiltrari de apa in motor etc., clauze care difera de la o firma de asigurari la alta si de asemenea de la o polita auto la alta.

Si sa nu uitam sa mentionam faptul ca in cazul tuturor asigurarilor CASCO exista excluderi de la despagubiri, excluderi care sunt mentionate in polite si care trebuie citite cu mare atentie de catre persoana care doreste sa incheie o astfel de asigurare inainte de a o semna.

Mai multe informatii despre asigurarile CASCO puteti gasi si pe www.rca-ieftin.ro.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii