Bryan Bouffier
Calificari: o premiera la o etapa de raliu din Romania.
13 piloti nominalizati pentru calificarile care decid ordinea de start.
Calificarile vor avea loc pe circuitul de rallycross.

Actiunea in Raliul Sibiului incepe inca de joi dimineata cand sunt programate calificarile oficiale in urma carora se va decide ordinea de start. 13 piloti au fost nominalizati sa participe la prima sesiune de calificare organizata la un raliu din Romania. 

Pentru prima oara in Romania, pilotii prioritari inscrisi la etapa a saptea din Campionatul European de Raliuri FIA vor participa la o sesiune de calificare in urma careia se va stabili ordinea de start pentru prima zi din Raliul Sibiului. Pentru aceasta sesiune, programata joi 25 iulie incepand cu ora 08:00, au fost nominalizati 13 piloti: Jan Kopecky, Bryan Bouffier, Francois Delecour, Toshi Arai, Marco Tempestini, Antonin Tlustak, Jaroslav Orsak, Vitaliy Pushkar, Edwin Keleti, Janos Puskadi, Gergo Szabo, Vali Porcisteanu si Dan Gartofan.

Sesiunea de calificare va incepe joi, 25 iulie, la ora 08:00 cu antrenamentele libere in care pilotii vor putea parcurge traseul de doua ori. In calificari, cu incepere de la ora 10:00, fiecare pilot va avea la dispozitie un singur tur cronometrat pentru a stabili cel mai bun timp. In functie de timpul obtinut, cel mai rapid pilot isi va alege primul pozitia pe lista de start, urmat de ceilalti 12 piloti prioritari, in functie de clasament, care au intrat in calificari. Ceremonia alegerii pozitiei la start va avea loc in Piata Mare in fata Primariei Municipiului Sibiu incepand cu ora 12:00.

Sesiunea de calificare se va desfasura pe circuitul de rallycross din cartierul Strand care va fi parcurs in sensul invers de desfasurare al super specialei. Lungimea totala a traseului este de 3,42 kilometri.

Tot joi, pentru ceilalti piloti, este programat shakedown-ul pe traseele din Gusterita si Daia intre orele 11:00 si 14:30. Toti pilotii vor fi prezenti apoi incepand cu ora 20:00 la parada de pe strazile din centrul orasului si la startul festiv din Piata Mica incepand cu ora 20:30. 

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii