Kopecký
Trei victorii și un loc doi în etapele anterioare din ERC.
La jumătatea sezonului, duoul ŠKODA format din Kopecký și Dresler conduce în clasamentul general.
Victoria la Raliul Boemiei este asigurată.

Duoul ceh format din Jan Kopecký și Pavel Dresler va relua şi în România provocarea de a obține pentru ŠKODA titlul Campionatului European de Raliuri (ERC). Raliul Sibiului, care va avea loc în perioada 25 - 27 iulie, dă startul fazei critice a acestei prestigioase competiții. La jumătatea sezonului, echipa ŠKODA deține un avans considerabil în clasamentul general ERC.

“Raliul Sibiului marchează debutul celei de-a doua jumătăți a sezonului ERC și dorim să adunăm cât de multe puncte se poate,” a declarat Kopecký, care la etapa trecută a obținut victoria în raliul de la el de acasă, din Republica Cehă: “Este prima dată când concurăm aici – este un teritoriu nou pentru noi. Dar Pavel și cu mine așteptăm cu nerăbdare acest raliu și, ca de fiecare dată, vom da totul.”

Echipa din Republica Cehă a impresionat mult în prima jumătate a sezonului, când a obținut trei victorii și un loc doi în patru curse din ERC. Și pilotul belgian Freddy Loix a triumfat în acest sezon pentru ŠKODA, pe terenul de casă. Din a doua jumătate a celor șase raliuri ale sezonului, cele mai bune patru rezultate contează pentru clasamentul general. Deținând un avans impunător, de 32 de puncte, în fața pilotului irlandez Craig Breen, Kopecký este în prezent în fruntea clasamentului, cu cele 146 puncte deținute.

În România, duoul ŠKODA va trebui să-și croiască drum prin cei 228 de kilometri de trasee cu diverse suprafețe, pe parcursul a paisprezece etape spectaculoase. Mare parte din cursă va avea loc pe macadam, în timp ce doar o cincime din traseu constă din trasee asfaltate. Vor avea loc și două etape desfășurate pe timp de noapte.

Jan Kopecký și Pavel Dresler vor concura pentru ŠKODA la Raliul Sibiului din România, în cadrul Campionatului European de Raliuri FIA (ERC). La jumătatea sezonului, duoul din Republica Cehă are un avans important la conducerea clasamentului.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii