Michelin
"Michelin vinde performanţă, nu doar cauciuc" este mai mult decât o filosofie, este angajamentul Michelin privind dezvoltarea şi fabricarea unor anvelope care oferă simultan performanţe remarcabile, în mai multe domenii. Într-o piaţă inertă în care singurul segment care îşi menţine creşterea constantă este cel de +17 inch, Michelin continuă procesul de inovaţie şi îşi întăreşte parteneriatul cu constructorii de maşini premium pentru a răspunde provocărilor înaltei performanţe.

Pentru a prezenta acest angajament şi declinarea acestuia în activităţile şi produsele sale, Michelin a organizat în 10 oraşe din România, Serbia, Bulgaria şi Croaţia, o serie de evenimente dedicate partenerilor şi denumite Michelin High Performance.

«Mobilitatea reprezintă o sursă de progres și emoţie, și aşa trebuie să rămână. În ultimii 120 de ani, Michelin s-a dedicat cu pasiune dezvoltării anvelopelor de calitate, devenind lider din punct de vedere al inovației. Misiunea noastră: să depăşim limitele, pentru a obţine o performanţă de excepţie, în sprijinul industriei auto. Competențele noastre unice: pasiunea pentru excelenţă, clădită pe o viziune pe termen lung, reflectată în toate produsele noastre. »  a declarat Alina Ghica, Director de Marketing Michelin România şi Balcani.

Această pasiune face parte din ADN-ul Michelin şi este menţinută vie în fiecare zi prin performanţa produselor, prin succesele în competiţii şi prin tehnologiile implementate pentru a inova.

·         Michelin este partener al celor mai exigenţi constructori de maşini iar toate anvelopele produse în cadrul unui proiect comun sunt supuse unui adevărat test de tortură: 50.000 km în condiţii extreme şi peste 100.000 km – teste pe piste.
·         Michelin este marca recordurilor legendare, la toate categoriile: LONGEVITATE - 750 km parcurși, în medie, la peste 200 Km/oră, cu acelaşi set de anvelope, ADERENȚA - cei mai buni timpi de parcurgere a unui tur de pistă pe circuit, VITEZA - 431,072 km/oră, RECORD DE SIGURANŢĂ - Record mondial pentru decelerare cu Koenigsegg Agera R: de la 300 la 0 km/oră în 6,66 s.
·         Michelin are 40 de ani de victorii în toate competitiile mondiale: peste 100 de victorii şi 9 titluri în campionatul Mondial de Formula 1 FIA / F1, 250 de victorii pe zăpadă, gheaţă, asfalt, pietriş şi 42 titluri în campionatul Mondial de Raliuri FIA / WRC din 1973, campionatul Mondial de Anduranță FIA / WEC, campionatul Mondial de Turisme FIA / WTCC, campionatul Mondial FIA GT / FIA GT1.
·         Inovaţia tehnologică cu MICHELIN Total Performance presupune îmbunătăţirea simultană a tuturor caracteristicilor de performanţă, fără niciun fel de compromisuri, graţie tehnologiilor de ultimă oră.

Michelin dezvoltă şi produce anvelope capabile să ofere simultan performanţe superioare în diferite zone. Mai mult, aceste anvelope sunt concepute pentru a îmbunătăţi performanţa vehiculelor pe care sunt montate, ceea ce sporeşte şi mai mult calitatea acestora. Iar acesta este un factor suplimentar care sporeşte reputaţia brandului Michelin.

De la pista de curse la experienţa supremă de condus pe şosea, Michelin oferă performanţă înaltă fără compromis! Aceleaşi soluţii care ajută şoferii să câştige curse de raliu pot fi, de asemenea, folosite pentru anvelopele de şosea.

Michelin ia parte la curse internaţionale, pentru a-şi valida progresele tehnologice la cel mai înalt nivel al competiţiei şi pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile şi capacităţile, care sunt apoi aplicate la dezvoltarea unor anvelope de serie. În acelaşi timp, cele mai sportive maşini de pe piaţă, indiferent dacă sunt concepute de către producătorii de specialitate sau de către companiile exclusive de tuning auto, livrează aproape aceleaşi niveluri de performanţă ca şi maşinile de curse. De aceea, atunci când îşi dezvoltă anvelopele de înaltă performanţă, Michelin sparge barierele care separă maşinile de curse de cele de şosea.

Pentru cei care îşi doresc o experienţă de condus supremă: gama de anvelope MICHELIN Pilot Super Sport
Gândite pentru automobilişti care îşi doresc atât experienţa supremă de condus cât şi siguranţa extraordinară – indiferent că este vorba de condusul de fiecare zi sau de cel sportiv -  anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport sunt concepute pentru modelele super sport ale maşinilor de serie şi pentru maşinile omologate, îmbunătăţite şi modificate pentru performanţă.

Michelin Pilot Super Sport
MICHELIN Pilot Super Sport sunt cele mai rapide anvelope de serie din lume de pe pistele de curse[1]. Proiectate pentru modelele sport ale maşinilor de serie precum şi pentru autovehiculele îmbunătăţite, anvelopele Michelin sintetizează întreaga experienţă şi competenţele dezvoltate de Michelin ca lider internaţional în domeniul curselor de anduranţă şi, în special, în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Anvelopele Michelin au ca scop asigurarea unei experienţe supreme de condus şi, în acelaşi timp, a siguranţei maxime chiar şi în condiţii extreme de utilizare. Această combinaţie remarcabilă între plăcerea condusului şi siguranţă s-a dovedit decisivă în etapele de dezvoltare a produsului realizate împreună cu parteneri precum Porsche, BMW M (departamentul sport al producătorului de maşini din Munchen) şi Ferrari.

Potenţialul excepţional al anvelopelor Michelin, care sunt proiectate să reziste în cele mai dificile condiţii de utilizare şi drum, derivă direct din abilităţile şi competenţele echipelor de competiţie ale Michelin. Realizările tehnologice - care au adus pentru Michelin 16 victorii consecutive la cursa de 24 de ore de la Le Mans - au fost folosite şi pentru dezvoltarea anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport cu scopul de a oferi conducătorilor auto cea mai plăcută experienţă de condus.

Inovaţia, baza dezvoltării unor anvelope rapide, sigure şi durabile
Pentru a îmbunătăţi aderenţa anvelopelor pe şosea şi capacitatea de frânare, cu impact asupra condiţiilor generale de siguranţă şi consum de carburant, Michelin a combinat într-o manieră unică trei tehnologii, respectiv centura Twaron®, Tehnologia Dual-Compound şi Variable Contact Patch 2.0, toate derivate din inovaţiile validate şi folosite în cursele de anduranţă. Această combinaţie a dat rezultate bune care i-au convins chiar şi pe cei mai exigenţi producători de maşini din segmentul de înaltă performanţă.

În concordanţă cu strategia inovatoare a companiei Michelin, anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport prezintă un echilibru optim al diferitelor caracteristici de performanţă. Această abilitate de a combina siguranţa maximă, chiar şi în condiţii extreme de utilizare, cu plăcerea de a conduce şi consumul excelent este rezultatul unei investiţii fără precedent în cercetare şi dezvoltare - aproximativ 600 milioane de euro alocaţi anual Centrului Tehnologic Michelin.

Sursa: Michelin Romania


[1] Anvelopa a înregistrat cel mai bun timp faţă de cinci competitori de elită la un test pe circuit uscat efectuat în 2010 de TÜV SÜD Automotive, o organizaţie independentă, folosind  anvelope cu dimensiunile 245/40 ZR 18 Y şi 235/35 ZR 19 Y.
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii