salvatore arcarese - red bull ring
Salvatore Arcarese va pleca in prima cursa de pe pozitia a noua.
Locul 7 pe grila pentru cursa a doua.
Obiectiv: podium in ambele curse de la Red Bull Ring.

Salvatore Arcarese a terminat calificarile pentru etapa a treia din Eurocup Clio pe locurile 9 (prima cursa), respectiv 7 (cursa a doua). Cursele de pe Red Bul Ring sunt programate duminica de la orele 11:55 si 18:40. 

Dupa primele doua etape ale sezonului, programate pe circuitele de la Imola si Spa Francorchamps, carvana din Seria Mondiala Renault ajunge pe Red Bull Ring in Austria unde concureaza si pilotii din Eurocup Clio in etapa a treia a sezonului. Pentru Salvatore Arcarese circuitul austriac este unul cu experiente pozitive, dar si negative. „Am mai concurat de doua ori aici. Acum doi ani am urcat pe podium, iar anul trecut am castigat cursa, dar am primit apoi o penalizare de 10 secunde pentru un contact cu un alt pilot. Sper ca anul acesta sa reusesc sa termin din nou pe podium”, a spus Salvatore Arcarese.

Weekend-ul a inceput vineri cu sesiunea de teste colective. La prima iesire pe circuit, Salvatore Arcarese a avut probleme cu motorul masinii. „Am pierdut foarte mult timp pe liniile drepte. Sper sa putem rezolva problema”, a spus Salvatore, dupa prima sesiune. Dupa interventia mecanicilor de la Renault problema a fost rezolvata si pilotul roman a terminat sesiunea urmatoare cu cel de-al doilea timp dupa Josh Files. „Situatia s-a schimbat dupa interventia tehnicienilor de la Renault. Masina a mers mult mai bine si sper ca lucrurile sa mearga din ce in ce mai bine”, a spus Salvatore Arcarese, la finalul zilei de vineri dedicata antrenamentelor libere.

Ziua de sambata, dedicata calificarilor, a inceput cu mici probleme, dar in final Salvatore Arcarese va pleca in ambele curse din top 10. „Nu am reusit sa fructific pneurile noi la inceputul calificarilor din cauza unor mici probleme. Suntem in top zece, ceea ce nu e chiar atat de rau. Important este sa ma concentrez maine la start si sa ajung cat mai in fata dupa primul viraj”, a spus Salvatore Arcarese. Diferenta fata de primul clasat a fost de fiecare data de aproximativ 0,5 secunde.

Pilotul roman va pleca in prima cursa, programata la ora 11:55 ora Romaniei, de pe pozitia a noua a grilei de start, iar in cursa a doua, programata la ora 18:40, de pe pozitia a saptea. „Circuitul Red Bull Ring este unul destul de rapid cu diferente de nivel cu franari pe coborare dar si in urcare. E un circuit interesant si sper sa ma lupt pentru un loc pe podium”, a mai adaugat Salvatore Arcarese.

Rezumatul curselor din Eurocup Clio, competitiei inclusa in World Series by Renault, vor fi difuzate de postul de televiziune Eurosport.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii