Cum milioane de familii, prieteni și indivizi se pregătesc pentru vacanța de vară, sute de mii de mașini vor circula pe șoselele Europei pe parcursul sezonului de vacanțe.

Goodyear
Cum milioane de familii, prieteni și indivizi se pregătesc pentru vacanța de vară, sute de mii de mașini vor circula pe șoselele Europei pe parcursul sezonului de vacanțe. Indiferent dacă călătorești din Germania în Italia, sau din Danemarca în sudul Franței sau Spania, pregătirea pentru o călătorie lungă este de obicei subestimată de mulți conducători auto. Goodyear a alcătuit o listă cu 10 sfaturi importante de luat în considerație înainte de-a pleca la drum:

  1. Fii pregătit: Aceasta sună destul de simplu dar lipsa pregătirii adesea poate transforma o chestiune minoră în mari dureri de cap când conduci mii de kilometri prin Europa. Întotdeauna să verifici de două ori dacă ai pus tot în bagaje, că apartamentul sau casa sunt lăsate corespunzător și că te-ai înțeles cu prietenii sau familia să-ți ridice corespondența sau să hrănească pisica sau peștii din acvariu. În felul acesta se evită apeluri telefonice stresante în timpul condusului pentru a rezolva unele chestiuni sau necesitatea de a te întoarce înapoi. O listă pentru călătorie ajută.
  2. Fii odihnit: Aceasta se aplică atât conducătorului auto cât și pasagerilor. Niciodată să nu subestimați cât de istovitoare fizic este o călătorie lungă, în special pe șosele cu care nu sunteți familiari sau în trafic aglomerat. Conducătorii auto trebuie să fie odihniți bine și complet conștienți de tot ce-i înconjoară pe durata condusului. Pasagerii odihniți bine ajută de asemenea la reducerea stresului în mașină!
  3. Fă bagajele potrivite: e un joc clasic referitor la mașină – găsește mașinile care sunt supraîncărcate cu lucruri pentru vacanțe în timp ce conduci spre destinația ta. Evită supraîncărcarea mașinii tale și gândește-te de două ori ce iei cu tine – umbrela aia mare de plajă poate părea importantă, dar dacă iese în afară spre locurile pasagerilor ar putea să renteze să închiriezi una în locul cu pricina, decât să fie petrecute multe ore inconfortabile – și posibil periculoase – în mașină. Mai poți adăuga un (da, neplăcut la vedere dar util) grilaj sau portbagaj pe capota mașinii tale pentru a dispersa încărcătura.
  4. Studiază-ți traseul: Un GPS este un instrument minunat pe care să-l ai, dar o mică investigare a duratei de condus, a șoselelor de urmat și a potențialelor opriri va reduce considerabil dinainte stresul.
  5. Condu pe porții: Toate organizațiile pentru condusul în siguranță recomandă ca toate călătoriile lungi să fie secționate în porții “de câte o îmbucătură”. Oprirea la cel puțin câteva ore ajută la concentrarea conducătorului auto. Servește mese ușoare și bea multă apă pentru a evita sentimentul de sațietate (și oboseală) pe care îl ai atunci când servești mâncăruri grele sau cu grăsimi. La fel și pentru pasageri – ei (și conducătorul auto) vor fi mult mai fericiți dacă li se va da ocazia să facă câțiva pași din când în când.
  6. Condu cu schimbul: Găsește un partener de condus dacă este posibil și faceți cu schimbul la volanul mașinii spre destinație. În felul acesta i se permite fiecărui conducător auto să ia pauze și să-i crească concentrarea. Un al doilea conducător auto poate de asemenea să te asiste verbal din scaunul pasagerului din dreapta când te confrunți cu o potențială situație hazardată.
  7. Fă service-ul și verificarea mașinii: Mașinile din ziua de azi sunt extreme de fiabile, dar o defecțiune chiar dacă e o problemă minoră în mijlocul unei călătorii lungi poate repede să devină un coșmar stresant și costisitor. Nu uita să-ți verifici benzile de rulare ale anvelopei înainte de plecare – neschimbarea anvelopelor la timp poate duce la situații periculoase.
  8. Folosește benzile de urgență doar când este absolut necesar: Aceste benzi sunt prevăzute pentru urgențe dar nu îți garantează siguranța. Camioane și mașini zboară pe lângă la câțiva metri distanță, așadar, unde este posibil și sigur, pune-ți o vestă reflectorizantă, aprinde luminile de avarii și adu-i pe toți în spatele barierei de impact. Dacă ai un copil căruia îi este rău sau alte stări, cel mai bine este să încerci și să le rezolvi la următoarea benzinărie, unde poți parca în siguranță.
  9. Verifică-ți anvelopele: Asigurarea că anvelopele tale sunt în condiții bune de funcționare este de asemenea important pentru a avea o călătorie în siguranță și confortabilă. Nu verifica doar banda de rulare a călcăturii, ci asigură-te că anvelopele sunt umflate optim pentru a se potrivi nevoilor unei mașini sau unui vehicul cu încărcătură. Dacă remorcați o rulotă sau o remorcă sau o barcă, va trebui să vă asigurați că acele anvelope sunt de asemenea în stare de funcționare, ca să nu mai menționăm dubla verificare a mecanismelor de prindere și a sistemelor electrice pentru a avea toate luminile și celelalte elemente cerute în stare de funcționare corespunzătoare.
  10. Descarcă o aplicație pentru siguranță: Goodyear oferă o aplicație pentru siguranța ta la drum, concepută pentru șoselele circulate în vacanță în Europa. Aplicația include sfaturi utile despre legile privind traficul local și regulamentele, precum și un set de fraze uzuale pentru a te ajuta când te confrunți cu un număr de situații pe șosea și ai nevoie de asistență. Această aplicație este disponibilă de descărcat atât pentru platforma iOS cât și pentru Android.
Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner, QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii