Toate cele trei echipaje Napoca Rally Aademy ramase in cursa la Raliul Moldovei Cotnari Bacau au terminat pe podium: Marco Tempestini/Lucio Baggio locul 2 la general, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu pe doi la Cupa Dacia, iar Vlad Cosma/Sergiu Itu pe 3 la Cupa Dacia.

florin tincescu - iulian nicolaescu
Marco Tempestini a terminat pe locul secund primul sau raliu cu modelul Ford Fiesta R5.
Florin Tincescu si Vlad Cosma au terminat pe podium la Cupa Dacia.
Urmatoarea provocare pentru NRA: Raliul Croatiei.

Toate cele trei echipaje Napoca Rally Aademy ramase in cursa la Raliul Moldovei Cotnari Bacau au terminat pe podium: Marco Tempestini/Lucio Baggio locul 2 la general, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu pe doi la Cupa Dacia, iar Vlad Cosma/Sergiu Itu pe 3 la Cupa Dacia.

3 probe speciale castigate si o placere uriasa la volanul modelului Ford Fiesta R5. Asa a fost, pe scurt, ziua a doua din Raliul Moldovei Cotnari Bacau pentru Marco Tempestini si Lucio Bagio. Aflat la primul sau raliu cu un model RS, Marco Tempestini a avut o evolutie excelenta inca din prima zi cand a terminat pe locul secund. In ziua a doua, Tempestini a inceput in forta si a reusit sa se distanteze de David Botka, principalul sau rival in lupta pentru aceasta pozitie. Profitand si de unele probleme avut de Francois Delecour, echipajul Napoca Rally Academy a preluat conducerea cursei pentru doua probe speciale. In final, Marco Tempestini si Lucio Baggio au terminat pe locul secund si s-au apropiat la un punct de pozitia a treia din clasamentul general. „In primul rand as vrea sa-l felicit pentru Francois Delecour pentru cel de-al doilea titlu castigat in Romania. A ridicat clar nivelul campionatului si ma bucur ca pot concura cu el. In rest a fost o zi fantastica in care m-am bucurat de fiecare kilometru parcurs. Modelul Fiesta R5 este masina mea preferata si cu siguranta ne vom distra la maximum si la urmatoarele doua etape ramase in calendar”, a spus Marco Tempestini.

Si la Cupa Dacia a fost o lupta interesanta pentru locurile de pe podium. Dupa ce in prima zi cele doua echipaje Napoca Rally Academy inscrise la Cupa Dacia au controlat clar lupta, in ziua a doua mici probleme tehnice si lipsa de concentrare a dus la pierderea primei pozitii. „Nu am fost ocoliti de probleme in ziua a doua, dar am pierdut prima pozitie din cauza mea. Am inceput mult prea relaxat si acest lucru s-a vazut in timpii de pe probe. A fost o greseala din care am invatat multe si mergem mai departe in lupta pentru titlul la Cupa Dacia”, a spus Florin Tincescu, ocupantul pozitiei secunde in Cupa Dacia.

Nici Vlad Cosma si Sergiu Itu nu au avut o zi usoara, iar dupa abandonurile din ultimele doua etape podiumul din Raliul Moldovei inseamna puncte importante. „Nu sunt foarte multumit de rezultat. Mi-as fi dorit sa obtinem mai multe puncte aici, mai ales ca acest lucru era posibil. Sigur nu voi mai repeta greselile de azi in etapele viitoare si sper sa obtin cat mai multe puncte in cele doua etape ramase din acest sezon”, a spus si Vlad Cosma.

Napoca Rally Academy a terminat etapa a saptea din Campionatul National de Raliuri Dunlop pe locul doi in clasamentul pe echipe si s-a distantat de echipa BCR Leasing Rally Team in acest clasament. „Obiectivul nostru la inceput de sezon a fost titlul la echipe. Suntem pe doi acum si nu vom renunta pana in ultima etapa”, a spus Marco Tempestini.

Inaintea urmatoarei etape din Campionatul National, Raliul Iasului, o mare parte din echipajele Napoca Rally Academy vor lua startul in Raliul Croatiei, etapa a zecea din Campionatul European de Raliuri. La etapa din Croatia, programata in perioada 26 – 28 septembrie, vor lua startul echipajele Marco Tempestini/Lucio Baggio, Bogdan Marisca/Sebastian Itu, Simone Tempestini/Dorin Pulpea si Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii