Din 18 septembrie BMW Group a intrat într-o nouă eră a construcţiei de automobile prin începerea producţiei la modelul BMW i3.

Inceput oficial de productie pentru BMW i3
Din 18 septembrie BMW Group a intrat într-o nouă eră a construcţiei de automobile prin începerea producţiei la modelul BMW i3. Primul automobil electric premium din lume, conceput special pentru acest tip de sistem de propulsie, este rezultatul unei abordări atotcuprinzătoare de dezvoltare, orientată spre reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor în zonele urbane. Standardele foarte înalte de dezvoltare durabilă şi eficienţă a resurselor au fost atinse în selecţionarea materialelor şi a proceselor de producţie utilizate.

În premieră, fibra de carbon (CFRP) este utilizată în producţia de serie a unui automobil. Structura caroseriei de la BMW i3 este alcătuită complet din acest material foarte uşor şi deosebit de rezistent, ceea ce permite compensarea masei suplimentare a acumulatorilor pentru sistemul electric de propulsie. Prin industrializarea procesului de producţie pentru CFRP, BMW Group a devenit prima companie din lume care face ca utilizarea acestui material să fie viabilă din punct de vedere economic în producţia auto.

Numai la uzina din Leipzig s-au investit aproape 400 de milioane de euro în structuri şi utilaje noi pentru producţia modelelor BMW i şi au fost create 800 de locuri de muncă noi. Reţeaua de producţie pentru BMW i înseamnă şi fabricarea unor componente importante pentru BMW i3 la uzinele şi facilităţile comune BMW Group de la Moses Lake (SUA) şi Wackersdorf, Landshut şi Dingolfing (Germania). Per total, compania a investit aproximativ 600 de milioane de euro în reţeaua de producţie BMW i şi a generat peste 1.500 de locuri de muncă.

Producţia de serie a modelului BMW i3 a fost demarată la 18 septembrie în prezenţa guvernatorului landului Saxonia, Stanislaw Tillich, a primarului din Leipzig, Burkhard Jung, şi a lui Harald Krüger, membru al Consiliului Director BMW AG Board, responsabil de producţie. Primul automobil BMW i3 ieşit de pe linia de asamblare a fost recrutat ca maşină de deschidere pentru Maratonul Internaţional de la Berlin, care va avea loc la 29 septembrie, şi a fost înmânat atletului german Jan Fitschen. Livrările BMW i3 către clienţii din Germania şi alte ţări europene vor începe în noiembrie, lansarea automobilului în SUA, China şi alte pieţe fiind prevăzută pentru prima parte a anului 2014.

"Ziua aceasta reprezintă un nou punct de reper în dezvoltarea companiei noastre", a declarat directorul de producţie BMW, Harald Krüger. "Scriem o pagină de istorie cu BMW i3. Nu numai că este primul automobil electric BMW ce ajunge pe şosele, ci am şi redefinit complet dezvoltarea durabilă cu privire la mobilitatea personală datorită tehnologiilor şi proceselor revoluţionare." Întregul lanţ de valori este dedicat în totalitate sustenabilităţii şi eficienţei: "Utilizăm un volum de energie cu 50% mai mic şi cu 70% mai puţină apă, iar energia electrică pentru producţia modelelor BMW i provine, fără emisii CO2, de la centrala eoliană din uzină", a completat Krüger. Această reducere uriaşă a consumului de energie şi apă poate fi atribuită în principal eliminării procesului tradiţional de a vopsi pentru caroseriile din oţel şi aluminiu.

Stanislaw Tillich a fost încântat că acest capitol nou în istoria auto va fi scris în landul pe care îl conduce: "Sunt mândru că avem un producător auto inovator, precum BMW, în landul Saxonia şi că BMW produce i3 la uzina sa din Leipzig. Aceasta dovedeşte că Saxonia este un loc atractiv în ceea ce priveşte instituţiile de cercetare şi educaţie, infrastructura şi, cel mai important, oamenii calificaţi şi motivaţi".

Primarul din Leipzig, Burkhard Jung, a concluzionat: "Uzina BMW este o binefacere pentru oraşul nostru încă de la început şi continuă să genereze noi locuri de muncă. Datorită faptului că BMW a concentrat aici producţia automobilele sale electrice, previziunile pentru zona locală sunt dintre cele mai bune".

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii