Cea de-a 17-lea etapă și ultima din Campionatul Mondial de Motocross 2013 are loc în acest weekend la Grand Prix-ul Beneluxului în localitatea Lierop situată în sud-estul Olandei în apropiere de Eindhoven.

Weekend incins pentru Dunlop
Lierop găzduiește etapa finală a MX sezonul 2013.

Cea de-a 17-lea etapă și ultima din Campionatul Mondial de Motocross 2013 are loc în acest weekend la Grand Prix-ul Beneluxului în localitatea Lierop situată în sud-estul Olandei în apropiere de Eindhoven.

Lierop este o pistă nisipoasă în apropiere de Valkenswaard, unde Evgeny Bobryshev a reușit primul său loc pe podium al anului. Alte trei plasări pe podium ale pilotului de la Honda au fost în ultimele trei etape în care a terminat pe locul trei de fiecare dată. Bobby este la doar două puncte în spatele colegului său de echipă Max Nagl, prin urmare, dacă Nagl nu este îndeajuns de apt ca să se întoarcă pe pistă după suferința îndurată de pe urma virusului Epstein Barr, rusul va avea în față un loc opt la generale în acest sezon.

Înaintea lui Bobryshev în campionat este Jeremy van Horebeek (Kawasaki), situat pe șapte, prea departe pentru ca Bobryshev să-l prindă. La fel, van Horebeek este prea în spatele lui Searle pe al șaselea ca să-l poată devansa, dar după ce a pierdut o poziție decentă la Matterley Basin cu două săptămâni în urmă, după o coliziune în primul viraj în prima cursă, a obținut locul al doilea la Moto 2 și va încerca să demonstreze ceva și la ultima etapă.

Cel care conduce atacul Dunlop este Gautier Paulin de la Kawasaki, care este al patrulea la general. Francezul a fost al doilea ca număr de puncte până când a suferit un important accident în Grand Prix-ul german, forțându-l să lipsească de la curse ce au urmat. Acesta va încerca să-și păstreze avantajul față de Strijbos, care este cu doar patru puncte în spate.

Pista nisipoasă justifică alocarea următoarelor tipuri de anvelope Dunlop – MX11 pentru roata spate, cu o opțiune pentru teren moale, și  MX31 pentru roata față.

Eddy Seel, Dunlop MX Race Coordinator: “Cred că Bobby poate ajunge pe podium. Este rapid pe teren nisipos, iar în această perioadă este în formă bună. A terminat pe podium de trei ori la rând deci este stabil și ar fi bine ca el să termine pentru noi cu un loc pe podium – poate chiar un loc mai bun decât trei, ceea ce ar fi fantastic. Gautier de asemenea se recuperează bine după accidentul său, așa că va căuta un finish bun în timp ce Jeremy, care a făcut o cursă extraordinară la Matterley, ar putea să facă o cursă extraordinară și aici.”

Urmăriți MX:
Vizionați toate cursele online în direct pe http://www.mx-life.tv

DUM, 08 SEP 2013
13:00 - MX1 – Cursa 1
14:00 - MX1 – Cursa 2
Orele sunt locale (GMT+1)

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii