Noul BMW Seria 4 Cabriolet deschide orizonturile unei noi ere în segmentul premium al clasei medii pentru modelele decapotabile BMW.

Noul BMW Seria 4 Cabriolet
Noul BMW Seria 4 Cabriolet deschide orizonturile unei noi ere în segmentul premium al clasei medii pentru modelele decapotabile BMW. Noul limbaj de design, introdus la BMW Seria 4 Coupé, este mai evident la cel de-al doilea model al gamei, BMW Seria 4 Cabriolet, stabilind şi noi standarde în privinţa dinamicii, eleganţei şi plăcerii condusului - cu acoperişul închis sau deschis. Pe lângă faptul că are un design distinctiv, BMW Seria 4 Cabriolet se diferenţiază de modelele BMW Seria 3 printr-o serie de particularităţi tehnice.

Comparativ cu BMW Seria 3 Cabriolet, noul BMW Seria 4 Cabriolet a crescut în lăţime, ecartament şi ampatament. Proporţiile echilibrate şi liniile cursive provin din consolele scurte (faţă şi spate), capota lungă şi habitaclul dispus spre spate - toate sunt specifice pentru designul dinamic al mărcii. Particularităţile de design din partea frontală - precum grila radiatorului, farurile circulare duble şi priza largă de aer din eleronul faţă - dovedesc legătura pe care acest cabriolet o are cu BMW Seria 3.

Forța dinamică a BMW Seria 4 Cabriolet este exprimată și de elemente noi precum aşa-numitele Air Breathers, poziţionate în spatele pasajelor roţilor faţă. Împreună cu Air Curtains, aceste elemente reduc turbulenţele şi rezistenţa aerodinamică asupra roţilor faţă. Designul foarte plat al zonei portbagajului subliniază echilibrul armonios al siluetei generale a automobilului. Liniile orizontale şi pasajele musculoase ale roţilor se îmbină pentru a accentua ecartamentul lat şi pun accentul pe puntea spate ca punte motoare a noului model.

Design şi construcţie îmbunătăţite ale acoperişului. Confort suplimentar. Mai multă funcţionalitate.
Limbajul de design al noului BMW Seria 4 Cabriolet este reflectat în silueta inconfundabilă şi elegantă, cu proporţii echilibrate când acoperişul este coborât, şi în aspectul subţire al liniei plafonului - fără montant B - când hard topul este închis. Retractabil, hard topul din trei elemente de la BMW Seria 4 Cabriolet se distinge prin izolarea fonică avansată, cu plafon cu funcție de "absorbire a zgomotului", care asigură liniştea şi confortul pasagerilor în orice condiţii meteo - chiar şi iarna. Interiorul acoperişului este complet tapiţat şi dispune de lumini de interior care contribuie la ambianţa pe care clientul o aşteaptă de la un coupé sport premium.

Când acoperişul este coborât şi stocat în portbagaj, funcţia standard de asistare a încărcării/descărcării pivotează vertical acoperişul rabatat în portbagaj, ceea ce oferă un spaţiu generos de stocare şi acces uşor. Astfel, chiar şi obiectele sau bagajele mari şi voluminoase pot fi depozitate convenabil când pavilionul este strâns. Scaunele joase şi sportive asigură mai mult spaţiu la nivelul capului, precum şi spaţiu suplimentar pentru picioare în spate în comparaţie cu modelul anterior.

Linii personalizate de echipare şi detalii exclusive.
Interiorul BMW Seria 4 Cabriolet prezintă o combinaţie stilată de aspect sportiv, eleganţă şi exclusivism. Toate butoanele de control sunt dispuse ergonomic în jurul conducătorului pentru a oferi acces optim la toate funcţiile. Uşile sunt concepute astfel încât toate liniile converg spre spate, iar combinaţia a două culori în zona ușilor și a plafonului creează aspectul elegant al punţii unui iaht. Designul interior furnizează un ansamblu al scaunelor care permite pasagerilor să se bucure de o experienţă a condusului sub cerul liber. Designul scaunelor este nou şi include centuri de siguranţă integrate. În echiparea standard, scaunele sunt reglabile electric. La cerere, scaunele standard şi scaunele sport opţionale cu tetiere încorporate pot fi echipate cu sistem de încălzire a gâtului pentru conducător şi pasagerul din faţă, o opţiune disponibilă în premieră. Când acoperişul este coborât, reglajul temperaturii este controlat automat în funcţie de temperatura exterioară şi de viteza automobilului.

Pe lângă modelul standard sunt disponibile trei linii speciale de echipare şi un pachet M Sport. Versiunile Sport Line, Modern Line şi Luxury Line pot fi alese pentru personalizarea noului cabriolet cu detalii speciale de interior şi exterior. Materialele de calitate şi fabricarea cu meticulozitate subliniază ambianţa premium a BMW Seria 4 Cabriolet.

Condus dinamic din primul moment.
Pe lângă experienţa incomparabilă a condusului în aer liber - prin simpla apăsare a unui buton -, BMW Seria 4 Cabriolet impresionează şi prin performanţele şi manevrabilitatea deosebite. Inginerii BMW au reuşit să îmbunătăţească aspectele esenţiale precum precizia şi agilitatea direcţiei. Tehnologia sofisticată a şasiului, servodirecţia electrică care este liberă de influențele de cuplu, distribuţia echilibrată 50:50, programul de ajustare în tunelul aerodinamic şi conceptul construcţiei ultrauşoare le-au permis să realizeze un automobil veritabil. Aspectul sportiv al cabrioletului este evident în ampatamentul mai lung, ecartamentul mai lat şi suspensia standard mai joasă în comparaţie cu modelul anterior. Alături de mulţi alţi factori, centrul de greutate foarte jos contribuie şi el la performanţele şi manevrabilitatea remarcabile ale noului BMW Seria 4 Cabriolet.

Două motoare pe benzină şi unul diesel disponibile de la lansare.
La lansare, BMW Seria 4 Cabriolet poate fi comandat cu unul dintre cele două motoare pe benzină, unul cu şase cilindri dispuşi în linie (BMW 435i Cabriolet) şi unul cu patru cilindri (BMW 428i Cabriolet), dar şi un propulsor diesel cu patru cilindri (BMW 420d Cabriolet). Aceste motoare acoperă un interval de performanţă cuprins între 135 kW/184 CP şi 225 kW/306 CP și dispun de cea mai nouă tehnologie BMW TwinPower Turbo. Datorită propulsoarelor de ultimă oră, BMW Seria 4 Cabriolet se poate mândri cu o acceleraţie şi o elasticitate remarcabile, dar şi cu o reducere inteligentă a consumului și emisiilor în conformitate cu normele EU6.

Transmisie manuală cu şase trepte sau automatică Sport cu opt rapoarte.
Standard, puterea motoarelor este transferată către puntea spate prin intermediul transmisiei manuale cu şase trepte. De asemenea, BMW oferă, pentru toate variantele de motorizare, şi o cutie de viteze automată Sport cu opt rapoarte, care permite conducătorului să schimbe vitezele manual prin intermediul clapetelor de pe volan. Ambele versiuni de transmisie sunt echipate standard cu funcţia Auto Start Stop.

BMW EfficientDynamics.
Plăcerea condusului BMW Seria 4 Cabriolet este completată de economia remarcabilă de combustibil. Sursa acestui consum redus de carburant se regăseşte în strategia BMW EfficientDynamics, cu inovaţii disponibile şi la noul BMW Seria 4 Cabriolet. Alături de consumul optimizat al motoarelor pe benzină şi diesel, conceptul construcţiei ultrauşoare şi aerodinamica îmbunătăţită - evidenţiată de Air Curtains şi Air Breathers - contribuie şi ele la maximizarea eficienţei. Alte dotări, precum funcţia Auto Start Stop, Brake Energy Regeneration (generarea energiei la frânare), indicarea momentului optim de schimbare a treptelor de viteză, operarea inteligentă a componentelor auxiliare şi Proactive Driving Assistant (asistarea proactivă a condusului), contribuie şi ele la asigurarea unui consum redus de combustibil şi a unui nivel scăzut al emisiilor, fără a compromite performanţele dinamice. Modul ECO PRO poate duce la o reducere a consumului de până la 20%. În combinaţie cu transmisia automată, noul cabriolet - asemenea BMW Seria 4 Coupé - dispune, în premieră, şi de modul "coasting" (mers liber, cu decuplarea automată a motorului de la transmisie la ridicarea accelerației).

BMW ConnectedDrive.
Printre cele mai importante sisteme de infotainment, siguranță și confort din gama BMW ConnectedDrive se numără noua generaţie a sistemului de navigaţie Professional, BMW Head-Up Display integral color, Driving Assistant Plus (avertizează conducătorul de posibila coliziune cu un pieton), sistemul inteligent LED High Beam Assistant (asistare a fazei lungi), Active Protection cu Attentiveness Assistant şi cea mai nouă dezvoltare a tempomatului activ cu funcţie Stop & Go.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. arata super noul seria 4, calitatea cu care ne-a obisnuit BMW. Dar si pretul... parca te multumesti cu un Logan daca nu ai banii aia...

    RăspundețiȘtergere