Tehnologia avansată şi designul clasic s-au reunit pe Coasta de Azur - BMW a debutat ca partener al acestei regate unice, alături de legenda sailingului Loïck Peyron şi un automobil spectaculos.

BMW i8 a stralucit la Les Voiles des Saint-Tropez
Tehnologia avansată şi designul clasic s-au reunit pe Coasta de Azur - BMW a debutat ca partener al acestei regate unice, alături de legenda sailingului Loïck Peyron şi un automobil spectaculos.

La prima sa apariţie ca partener al "Les Voiles de Saint-Tropez" (28 septembrie - 6 octombrie), constructorul de automobile premium BMW şi-a pus amprenta asupra întâlnirii tradiţionale a iahturilor moderne şi a celor clasice şi a decernat Trofeul BMW 2013 pentru cel mai rapid iaht Wally. Viteza, recordurile şi tehnologia inovatoare au fost caracteristicile evenimentului, atât pe mare, cât şi pe uscat: Loïck Peyron, deţinătorul recordului pentru înconjurul lumii, a devenit noul ambasador al BMW France şi s-a dovedit a fi la fel de popular în rândul publicului ca şi BMW i8. Lansat în urmă cu numai o lună la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA), modelul hibrid plug-in a fost punctul de atracţie al evenimentului din Saint-Tropez.

"Parteneriatul nostru cu Les Voiles de Saint-Tropez şi organizatorul Société Nautique de Saint-Tropez nu ar fi avut parte de un început mai bun. Dorim să mulţumim clubului de iahting pentru această colaborare remarcabilă", a declarat Dr. Nicolas Peter, BMW Group Head of European Sales Region. "Această regată prestigioasă este cel mai important eveniment din Mediterană. Este locul unde clasicul şi modernul se reunesc, iar estetica atemporală se întâlneşte cu designul şi tehnologia inovatoare. Aceasta a fost scena perfectă pe care să prezentăm BMW i8, model care i-a fascinat pe cei prezenţi la regată în cadrul evenimentului BMW Yachting Cocktail. Suntem încântaţi să-i urăm bun venit şi celui de-al doilea invitat special al serii, Loïck Peyron, în calitate de ambasador BMW Yachtsport. De-a lungul recordurilor pe care le-a stabilit, Loïck a depăşit limitele, astfel că BMW i8 este cel mai bun companion ca cel mai progresist automobil sport din lume."

Peyron a ajuns la evenimentul de gală cu BMW i8, condus de Dr. Peter, şi s-a arătat încântat de experienţa cu noul automobil. El a declarat: "Ingineria auto este o etapă de pionierat când este vorba de dezvoltare tehnologică, iar BMW înţelege, mai bine decât orice altă companie, cât de importantă este cercetarea detaliilor mici, care fac toată diferenţa. Acesta este singura modalitate reală de evoluţie şi în sailing".

Automobil sport hibrid a fost atenţia principală în timpul unei sesiuni foto în marina, la primele ore ale dimineţii, şi s-a bucurat de interesul care, la Saint-Tropez, este rezervat de obicei celebrităţilor din lumea filmului şi show business.

La ediţia din acest an a Les Voiles de Saint-Tropez, BMW a decernat un premiu special: "Trofeul BMW pentru cel mai rapid iaht din clasa Wally". Sir Lindsay Owen-Jones a fost fericitul câştigător al acestui premiu special. Proprietar şi cârmaci al inovatorului "Magic Carpet 3" a înregistrat cel mai bun timp în clasamentul general. Nava de croazieră a impresionat prin performanţa dominantă, datorată designului ultrauşor cu fibră de carbon.

Acelaşi lucru se poate spune şi despre BMW i8 şi BMW i3, primele automobile BMW complet electrice. Jean-Pierre Tuveri, primarul din Saint-Tropez, s-a bucurat de o excursie cu BMW i3 prin oraşul său, acompaniat de Dr. Peter, şi - de-a lungul plimbării pe promenada marinei - a fost captivat de viitorul automobilelor.

Les Voiles de Saint-Tropez oferă pasionaţilor de sailing tot ce este mai bun din cele două universuri: pe de-o parte, trecutul glorios - de cealaltă parte, cele mai noi dezvoltări în designul iahturilor şi construcţia bărcilor. Şi în 2013, flota impresionantă de nave din diferite perioade a fost un spectacol fascinant în golful Saint-Tropez. În cadrul Les Voiles de Saint-Tropez, Markus Wieser a navigat în cel mai pur stil clasic: ambasadorul BMW Yachtsport s-a aflat la bordul iolei Veronique - un vas cu două catarge, din 1907.

Renumita regată de pe Coasta de Azur a fost momentul principal al anului internaţional BMW Yachtsport. Sezonul s-a încheiat la Torbole, pe Lacul Garda. Finala germană a BMW Sailing Cup a avut loc în perioada 11-13 octombrie, după care cel mai bun club de sailing din Germania în sezonul 2013 va fi desemnat pe luciul aceluiaşi lac în cadrul BMW Club Cup (19-21 octombrie).

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii