Studiul White Paper EMEA deschide un nou drum pentru conducătorii auto începători, spre responsabilitate față de siguranța rutieră.

Studiu Goodyear
Studiul White Paper EMEA deschide un nou drum pentru conducătorii auto începători, spre responsabilitate față de siguranța rutieră.
Asociația Europeană a Școlilor Auto și Goodyear EMEA vor desfășura împreună o serie de campanii pentru creșterea siguranței rutiere.

Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) a prezentat la sfârșitul lunii trecute,  în premieră, rezultatele unui nou proiect de cercetare inițiat împreună cu Asociația Europeană a Școlilor Auto (EFA). Pe parcursul cercetării, Goodyear EMEA a publicat un document în alb al siguranței rutiere – “Siguranța rutieră înainte de toate: îmbunătățirea siguranței rutiere pentru conducătorii auto începători”. Documentul, numit și White Paper EMEA, a fost introdus și discutat în data de 28 noiembrie a.c., la Bruxelles, în cadrul dezbaterii de tip panel a Consiliului pentru Siguranță al Industriei Europene de Transport.

Proiectul se concentrează asupra atitudinii instructorilor auto din Europa, în raport cu siguranța rutieră în rândul tinerilor șoferi. Cercetarea continuă demersul deja existent al companiei Goodyear cu privire la siguranța rutieră la nivelul tinerilor conducători auto și va oferi recomandări și informații inițiatorilor de politici publice în domeniu, actorilor locali interesați de siguranța rutieră, precum și celor din industria auto, cu privire la modul în care pot îmbunătăți siguranța rutieră în rândul tinerilor şoferi.

Cercetarea reprezintă cel de-al patrulea studiu anual realizat de Goodyear și primul care se concentrează asupra rolului instruirii şoferului. Pentru al doilea an consecutiv, Goodyear EMEA colaborează îndeaproape cu EFA, o asociație europeană de largă notorietate pentru instructorii auto și școlile auto. La baza cercetării a stat un studiu care a avut ca țintă 2334 de instructori din Uniunea Europeană, precum și eșantioane din Rusia, Turcia și Africa de Sud. Studiul este primul de acest gen, colectând opiniile instructorilor auto pe o scală atât de mare și culegând informații relevante, precum cele referitoare la rolul pe care îl au părinții în dezvoltarea deprinderilor tinerilor conducători auto, precum și la diferențele uriașe dintre tipurile de instruire ale conducătorilor auto din diversele piețe ale UE și nu numai.

Goodyear EMEA și EFA au utilizat studiul pentru a dezvolta împreună documentul intitulat White Paper, în care inițiatorii de politici publice în domeniu pot găsi informații relevante pe care să le ia în considerare atunci când au ca obiectiv siguranța rutieră în rândul tinerilor conducători auto. Prin această cercetare, Goodyear EMEA și EFA au ca scop elucidarea chestiunilor celor mai importante pentru comunitatea instructorilor auto, precum și explorarea diverselor abordări în vederea sporirii gradului de cunoaștere și conștientizare cu privire la condusul sigur și responsabil al  mașinii. Recomandările Goodyear EMEA fac apel la inițiatorii de politici publice să includă mentenanța mașinii în testul auto, dar și să cerceteze modalitățile de îmbunătățire ale regimului de testare.

Vicepreședintele Goodyear Europa, Orientul Mijlociu și Africa pe segmentul anvelopelor pentru automobile Michel Rzonzef, a declarat: “Goodyear salută noua implicare EFA în colaborarea cu noi, în vederea creșterii siguranței rutiere în rândul tinerilor conducători auto. Vrem să înțelegem modul în care ei învață să conducă și care sunt factorii care influențează atitudinea lor cu privire la siguranța rutieră. Prin căutarea unor informaţii rezultate din investigarea unor eșantioane largi din rândul instructorilor auto, vrem să aflăm modul în care instruirea auto s-a schimbat in ultimele decenii și să înțelegem viitoarele posibile tendințe în domeniu.”

Studiul elaborat de Goodyear EMEA ia în calcul o gamă largă de subiecte, precum: cele mai bune practici în domeniul instruirii și testării, tehnici eficiente de instruire a tinerilor conducători auto pentru a deveni mai responsabili față de siguranța rutieră; noi tehnologii care pot îmbunătăți instruirea auto și nivelul de informare al tinerilor conducători cu privire la mentenanța mașinii.

Goodyear EMEA și EFA intenționează să folosească informațiile în vederea elaborării proiectelor viitoare cu privire la siguranța rutieră. Aceasta include colaborarea, în viitor, cu școlile auto, precum și inițierea unor campanii de conștientizare pentru informarea tinerilor şoferi cu privire la sporirea siguranței rutiere.

John Lepine, Președintele Asociației Europene a Școlilor Auto (EFA) a afirmat: “Salutăm această ocazie de a colabora din nou cu Goodyear – acest proiect se va dovedi vital pentru înțelegerea atitudinii instructorilor auto din toată Europa. Împreună cu cercetarea anterioară realizată de Goodyear cu privire la siguranța rutieră, sperăm că noile descoperiri ale programului din  2013 vor duce la creșterea  înțelegerii noastre cu privire la rolul şoferului în creșterea siguranței rutiere.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii