Dunlop începe anul cu cea mai mare cursă de marcă din lume – Dunlop 24 Hours Of Dubai.

Dunlop incepe anul cu cursa de 24 de ore din Dubai
Dunlop începe anul cu cea mai mare cursă de marcă din lume – Dunlop 24 Hours Of Dubai.

La scurt timp după câștigarea Campionatului Mondial de Anduranță FIA în etapa finală de la Bahrain, Dunlop se reîntoarce în Orientul Mijlociu pentru cea mai mare competiție aflată sub semnul unui singur producător, și care se desfășoară la începutul sezonului competițional 2014, cursa Dunlop 24 Hours of Dubai. Cea de-a noua ediție a acestei curse promite să fie mai competitivă ca oricând, anunțând o prestigioasă listă de mașini și piloți înscriși la startul cursei de pe Autodromul din Dubai. Evenimentul este deschis turismelor, mașinilor de tip GT, precum și mașinilor special proiectate pentru cursele de 24 de ore, și are startul programat pentru 10 ianuarie a.c.

Cursa din 2013 a fost câștigată de bolidul Black Falcon AMG Mercedes SLS al echipei formate din piloții Khaled Al Qubaisi, Jeroen Bleekemolen, Bernd Schneider și Sean Edwards, cu două tururi de pistă înaintea bolidului SRL AF Corse Ferrari 458. În 2014, echipa Black Falcon țintește a treia victorie consecutivă în această cursă, ea fiind totodată câștigătoarea și în ediția din 2012.

În plus, față de membrii echipei Abu Dhabi by Black Falcon, printre care se numără și Jeroen Bleekemolen și Bernd Schneider, la startul cursei și-au anunțat prezența și alți piloți de top printre care se numără și piloții Gianmaria Bruni, Stefan Mücke, Darren Turner, Emmanuel Collard, Johnny Mowlem și Rob Huff.

Dunlop furnizează service-ul de anvelope pentru întreaga linie de start, 7000 de anvelope fiind transportate către Autodromul Dubai din Emiratele Arabe Unite. 38 de ingineri Dunlop și membri ai echipei de suport tehnic și logistic vor lua parte la acest eveniment pentru a asigura asistență echipelor la montarea anvelopelor, precum și pentru a oferi sfaturi tehnice tuturor celor interesați. Inginerii Dunlop sunt pregătiți să poarte conversații fluente în 10 limbi stăine, deservind astfel la cel mai înalt nivel echipele multi-lingve venite din întreaga lume pentru a lua parte la acest eveniment.

2013 în cifre:
  • 600 tururi încheiate complet
  • 3234 km străbătuți de echipa câștigătoare
  • 30 de grade – cu excepția temperaturii atinse în timpul nopții
  • 5.390 km lungimea pistei
  • 1:59.472 – cel mai rapid tur de pistă din 2013, stabilit de Stefan Mücke la volanul unui Aston Martin
  • 82 de mașini
  • 18 țări prezente cu echipe la startul cursei
  • 34 de naționalități
  • 28 modele de mașini și producători diferiți
  • 9 clase
Gary Wassell, Dunlop: Manager - Car Motorsport EU
"Această cursă reprezintă cel mai mare eveniment al nostru în termeni de număr de mașini și este o modalitate extraordinară pentru a începe noul an. Câștigarea 'războiului anvelopelor' în evenimentele deschise mai multor producători din acest domeniu, așa cum Dunlop a făcut anul trecut în cursa de 24 de ore de la Nurburgring și în Campionatul Mondial de Anduranță, ne ajută să dezvoltăm anvelope pentru evenimente de marcă, cum este și această cursă din Dubai, unde am încercat să aducem o anvelopă echilibrată din punct de vedere al performanței pentru toată gama de bolizi prezenți la start. Până în acest moment, istoria ne-a arătat că am făcut acest lucru cum trebuie, din moment ce nici un producător de mașini nu a fost dominat. Din punct de vedere tehnic, este o sarcină destul de dificilă furnizarea de anvelope care să nu confere niciun avantaj unei mărci anume, dar cred că am demonstrat deja că am făcut o treabă bună, mașinile înscrise în cursa pentru titlu trecând la diferențe mici linia de sosire. În ultimii doi ani, primele patru mașini au trecut linia de sosire la nu mai mult de șase tururi de pistă distanță. Totodată calitatea celor prezenți la start, precum și calitatea cursei, a fost din ce în ce mai bună de la an la an. Ne așteptăm ca în acest an nivelul să fie de asemenea unul ridicat.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii