O creștere de până la 19 tone pentru vehiculele destinate serviciilor de transport de pasageri face din anvelopele Goodyear pentru autocare opțiunea ideală.

Tire shot Marathon Coach
Marathon Coach
O creștere de până la 19 tone pentru vehiculele destinate serviciilor de transport de pasageri face din anvelopele Goodyear pentru autocare opțiunea ideală.

Capacitatea de încărcare a anvelopelor Goodyear Marathon Coach și Ultra Grip Coach le impune ca echiparea ideală pentru autocare, în condițiile noilor schimbări propuse de Uniunea Europeană, cu privire la limitele de greutate acceptate pentru vehiculele destinate transportului de călători.

Ca urmare a creșterii greutății medii a pasagerilor și a bagajelor acestora, precum și a dorinței Uniunii Europene de a se asigura un transport mai eficient și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon, Comisia Europeană propune o creștere de la 18 la 19 tone a limitei de  greutate a vehiculelor cu două axe, destinate transportului de călători.[1] După stabilirea concretă a unor detalii clare, va fi permisă o greutate de 7,5 tone pentru puntea din față, corelată cu o greutate de 11,5 tone pentru puntea de tracțiune. Dimensiunile de 295/80R22,5 și 315/80R22,5 ale anvelopelor Goodyear Marathon Coach pentru toate pozițiile și anvelopele de iarnă Ultra Grip Coach au indici de 154, respectiv 156, reprezentând o capacitate de transport a unor încărcături de 3750 kg și 4000 kg. Echiparea cu anvelope Goodyear Marathon Coach pe puntea din față respectă cerința unei încărcări de 7,5 tone pe punte, cerință ce ar putea intra în vigoare în 2018.

Tire shot Marathon Ultra Grip Coach
Marathon Ultra Grip Coach
 “Propunerile Uniunii Europene vor fi importante pentru industria producătoare de autocare, permițând optimizarea vehiculelor”, a afirmat Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires, Goodyear Dunlop EMEA. “Anvelopele Goodyear pentru autocare reprezintă opțiunea ideală pentru aceste vehicule, oferind, astfel, nu numai o excelentă capacitate de încărcare pentru aceste vehicule, dar și un kilometraj foarte bun, grație noului design, care, printre alte beneficii, reduce uzura umărului anvelopelor”.

Gama de anvelope Goodyear pentru autocare

Anvelopele Goodyear Marathon Coach și Ultra Grip Coach sunt proiectate conform tehnologiilor TravelMax, incluzând compusul Silefex al benzii motoare, un design asimetric și cel mai recent design al carcasei. Noile tipuri de design reflectă cerințele ce trebuie respectate în proiectarea autocarelor moderne și a sofisticatelor suspensii independente prezente în cazul vehiculelor ce fac parte din gama de vârf.

Marathon Coach este o anvelopă pentru toate pozițiile și pentru toate sezoanele. Design-ul său asimetric oferă o excelentă rezistență la uzură uniformă și un kilometraj cu un nivel de confort ridicat. Acest design, proiectat de Goodyear special pentru anvelopa Marathon Coach, se adresează problemelor de uzură neuniformă și este primul prototip de acest gen pentru banda de rulare a anvelopelor pentru autocare.

Ultra Grip Coach este o anvelopă specifică sezonului de iarnă, cu o tracțiune crescută pe zăpadă și care răspunde exigențelor care trebuie respectate de anvelopele de iarnă. Această anvelopă este ideală pentru anvelope care operează în țările nordice și în zonele alpine, unde înghețul care se manifestă frecvent pe șosele și ninsorile bruște pot cauza întâzieri mari. Design-ul și lățimea benzii de rulare îi conferă nu numai aderență și tracțiune excelente, precum și un grad scăzut de zgomot în vederea creșterii confortului pasagerilor.

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner QLT Group Division


[1]Propunerea Uniunii Europene poate fi consultată pe site-ul:  http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2013:0195:FIN:EN:PDF
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

1 comentarii

  1. In opinia mea exista Goodyear si mai exista toate celelalte marci. Goodyear nu se poate compara cu celelalte ! Eu folosesc marca asta de ani de zile si sunt extrem de multumit. Daca cineva vrea sa circule maxima siguranta atunci Goodyear este solutia optima.

    RăspundețiȘtergere