ŠKODA AUTO a produs unsprezece milioane de automobile la fabrica sa principală, din Mladá Boleslav. Șase modele ŠKODA sunt produse în prezent la Mladá Boleslav: Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid și Rapid Spaceback.

Unsprezece milioane de automobile Skoda
Fabrica principală ŠKODA se află în centrul rețelei mondiale de producție a mărcii ŠKODA.
Rădăcinile și originea istoriei de 118 ani a companiei.
Piatra de temelie a strategiei de dezvoltare ŠKODA; investiții ample.

ŠKODA AUTO a produs unsprezece milioane de automobile la fabrica sa principală, din Mladá Boleslav. Șase modele ŠKODA sunt produse în prezent la Mladá Boleslav: Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid și Rapid Spaceback. În ultimii trei ani, în cadrul celei mai vaste ofensive de produs din istoria sa ca și corporație, producătorul de automobile a efectuat o modernizare amplă a facilităților de producție.

“Mladá Boleslav este centrul rețelei globale de producție a mărcii ŠKODA,” spune Michael Oeljeklaus, Membru în Consiliul de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Producție. “Acest automobil cu numărul 11.000.000 demonstrează forța și importanța pe care le au atât compania, cât și fabrica. Mai mult de 50 de procente dintre automobilele ŠKODA construite până astăzi au ieșit de pe liniile de producție de la Mladá Boleslav, dintre care un milion au fost produse doar în ultimii doi ani. Inima companiei ŠKODA bate în acest oraș și la această fabrică. Întreaga echipă este foarte mândră de atingerea pragului de unsprezece milioane de unități. În anii ce vor urma, ŠKODA va continua să crească prin intermediul celei mai ample ofensive de produs din istoria companiei, iar fabrica noastră principală va juca un rol esențial.”

Fabrica din Mladá Boleslav este  pilonul principal al producției pentru ofensiva de produs pe care producătorul din Republica Cehă a lansat-o cu circa trei ani în urmă. Aproape 10.000 de angajați lucrează aici pentru producția modelelor ŠKODA Fabia, noua ŠKODA Octavia, precum și a noilor ŠKODA Rapid și ŠKODA Rapid Spaceback. Pentru a integra producția noilor modele, ŠKODA a lansat unul dintre cele mai ample proiecte de modernizare și extindere din istoria fabricii. Obiectivul principal a fost acela de a crește capacitatea de producție a liniei de asamblare I, de la 800 la 1.200 de unități pe zi. Printre altele, a fost instalat un nou atelier pentru caroserii și o vopsitorie pentru interior, complet automată. În plus, ŠKODA a construit o nouă linie de presare, care respectă mediul înconjurător.

Investițiile își arată roadele: noile modele fabricate la Mladá Boleslav se vând foarte bine. Cu o creștere de peste 30 de procente în Europa de Vest și Centrală, noua ŠKODA Octavia a fost un succes extraordinar în primele două luni ale anului 2014. Noua ŠKODA Octavia este disponibilă în versiunile Octavia, Octavia Combi, Octavia Combi 4x4 și puternica Octavia RS. Noua Octavia Scout și noua Octavia G-TEC, cu propulsie pe bază de CNG, vor urma în curând, în 2014. Nu au trecut nici doi ani de la lansarea pe piaţă a noului model ŠKODA Rapid și acesta a devenit deja cel de-al treilea model, din punctul de vedere al importanței, pentru marcă. În 2013, ŠKODA a reușit să crească de patru ori livrările pentru modelul Rapid, în comparație cu anul precedent. De la mijlocul anului 2013, ŠKODA Rapid Spaceback a devenit primul hatchback compact al mărcii.

Fabrica de la Mladá Boleslav, situată pe Strada Václav Klement, reprezintă esența fabricilor ŠKODA și este considerată centrul poveștii de succes din cei 118 ani de istorie ai companiei. În apropierea actualelor hale de producție, cei doi pionieri ai automobilului, Václav Laurin și Václav Klement, au lansat în 1895 producția de biciclete, iar apoi de motociclete, iar din 1905 ei au demarat construcția de automobile.

În afară de fabrica principală, în Republica Cehă ŠKODA mai are alte două locații de producție: Kvasiny și Vrchlabí. Yeti, Superb și Roomster ies de pe liniile de producție de la Kvasiny, iar fabrica de la Vrchlabí produce în prezent transmisia DQ200 cu dublu ambreiaj, pentru Grupul Volkswagen. Producătorul din Republica Cehă și Grupul Volkswagen au investit circa 170 de milioane de euro în producția transmisiei DSG.

În plus față de producția din țara de origine, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare la nivel mondial, ŠKODA se concentrează pe dezvoltarea capacităților locale de pe piețele importante, din țările aflate în curs de dezvoltare, mai ales din China și Rusia. Compania din Republica Cehă produce automobile în parteneriat cu Shanghai Volkswagen (SVW) în fabricile din Anting, Yizheng și Ningbo din China, unde au fost construite până în prezent mai mult de un milion de automobile ŠKODA, destinate pieței din China. Producția noului model Octavia pentru piața din China este programată pentru  jumătatea anului 2014. Modelele ŠKODA sunt produse și la Nizhny Novgorod și Kaluga, în Rusia. Asamblarea modelului ŠKODA Rapid pentru piața din Rusia a început la Kaluga, cu numai câteva săptămâni în urmă.

Ca parte integrantă din strategia de dezvoltare a companiei, lansată acum trei ani, ŠKODA intenționează să crească livrările la nivel mondial, astfel încât în următorii ani acestea să ajungă la cel puțin 1,5 milioane de automobile pe an. În 2013, ŠKODA a livrat 920.800 automobile către clienții din întreaga lume, ceea ce a făcut ca acesta să devină al doilea an ca cifre de vânzări, din istoria companiei. Prin introducerea a opt modele noi sau modificate, marca a înregistrat cel mai mare număr de lansări de modele într-un singur an. ŠKODA va continua pe traiectoria sa ascendentă și în 2014. Până la finalul lunii februarie, vânzările au crescut cu 10,6 procente în comparație cu perioada similară din 2013.

Diferite etape importante din producția ŠKODA AUTO:
- 19 martie 2014: automobilul ŠKODA cu numărul 11 milioane de la fabrica din Mladá Boleslav
- 26 august 2013: exemplarul ŠKODA Octavia cu numărul 4 milioane
- 9 iulie 2013: 1 milion de automobile ŠKODA produse în China din 2007
- 5 februarie 2013: automobilul ŠKODA cu numărul 15 milioane, începând din 1905
- 30 ianuarie 2012: automobilul ŠKODA cu numărul 14 milioane, începând din 1905
- 12 octombrie 2011: automobilul ŠKODA cu numărul 10 milioane, la fabrica din Mladá Boleslav
- 8 aprilie 2009: automobilul ŠKODA cu numărul 12 milioane, începând din 1905
- 13 iulie 2006: automobilul ŠKODA cu numărul 10 milioane, începând din 1905
- 1991: automobilul ŠKODA cu numărul 5 milioane, începând din 1905

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii