Grupul Bosch a pus bazele noii sale fabrici din Rusia: începând cu 2015, tehnologia auto Bosch va fi produsă și în Samara.

Bosch Rusia
Grupul Bosch a pus bazele noii sale fabrici din Rusia: începând cu 2015, tehnologia auto Bosch va fi produsă și în Samara. Locaţia are o suprafață totală de aproximativ 200.000 de metri pătrați, echivalentul a aproximativ 29 de terenuri de fotbal. Clădirile vor dispune de o suprafață de aproximativ 22.000 de metri pătrați și vor fi folosite pentru producție, administrație și logistică. Acestea vor mai găzdui și resursele de energie și media ale uzinei, precum și o sală de mese. Până la sfârșitul anului 2016, furnizorul global de soluții tehnologice și servicii va investi în jur de 50 de milioane de euro în Samara. La încheierea lucrărilor, aproximativ 500 de angajați vor lucra în această nouă locație.

Având în vedere densitatea scăzută a automobilelor din Rusia și vechimea acestora – aproape fiecare a doua mașină din Rusia este mai veche de zece ani – Bosch se așteaptă ca producția anuală de automobile a țării să crească constant, de la aproape două milioane, cât numără în prezent, până la aproximativ trei milioane în 2020. „Noua locație de producție din Samara reprezintă următorul pas în strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Scopul nostru este de a ne extinde în această regiune și de a profita de oportunitățile pe care ni le oferă piața”, a declarat Gerhard Pfeifer, președintele Grupului Bosch în Rusia și CIS, la ceremonia de punere a pietrei de temelie. „Această investiție reflectă așteptările pozitive pe care le avem față de piața din Rusia.”

Nikolai Merkushkin, guvernatorul regiunii Samara, este de asemenea mulțumit cu privire la investiția Grupului Bosch. „Angajamentul unei companii importante la nivel global cum este Bosch joacă un rol semnificativ în dezvoltarea economică și socială a regiunii Samara. Locația devine din ce în ce mai atrăgătoare, atât pentru investitori, cât și pentru specialiștii la nivel local”, a declarat Merkushkin.

Producția pentru clienții locali
Până în prezent, diviziile Chassis Systems Control, Starter Motors and Generators și Diesel Systems au fost prezente în Samara. Pe viitor, acestora li se va alătura și divizia Electric Drives. Cu noua sa uzină, Bosch își propune să producă tehnologie auto în primul rând pentru clienții de la nivel local. Aceasta va include, spre exemplu, sisteme de frânare anti-blocare, demaroare și generatoare, injectoare common rail pentru automobilele comerciale și sisteme de ștergătoare de parbriz. „Prin adăugarea unei noi locații de producție la nivel local, vom fi mai aproape de clienții noștri și vom putea, astfel, să răspundem mai bine nevoilor acestora”, a declarat reprezentantul Bosch, Gerhard Pfeifer. „Locația din partea europeană a Rusiei se potrivește perfect acestui obiectiv, mai ales datorită forței de muncă specializate și înalt calificate și excelentei infrastructuri din această regiune.”

Prezență Bosch în Rusia
Divizia Termotehnică Bosch construiește în prezent o nouă unitate de producție în Engels. Începând cu vara acestui an, boilerele murale și boilerele industriale Bosch și Buderus vor fi produse în acel loc. Departamentele Automotive Aftermarket, Gasoline Systems, Diesel Systems și Scule Electrice din cadrul Bosch sunt deja prezente în Engels. După Engels, Samara va fi a doua cea mai mare uzină Bosch de producție a tehnologiei auto din Rusia. În plus, Bosch va investi mai bine de 100 de milioane de euro în noul său sediu din Moscova, care va avea o suprafață totală de 57.000 de metri pătrați. Deschiderea oficială a noului sediu este programată pentru a doua jumătate a anului 2014.

Bosch este prezent în Rusia încă din 1904. Această ţară a fost printre primele, după Germania, în care a fost înființată o organizație de vânzări. Locațiile Grupului Bosch din Engels, Togliatti și Sankt Petersburg produc echipamente auto, scule electrice, tehnologie de ambalare și electrocasnice. Odată ce va începe producția de termotehnică, toate cele patru sectoare de afaceri Bosch – Tehnologie Auto, Tehnologie Industrială, Bunuri de Larg Consum și Energie şi Echipamente pentru Construcții – vor fi reprezentate în Rusia. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii