Official Car of MotoGP
În penultimul week-end al lunii martie a început sezonul 2014 al Campionatului Mondial MotoGP, iar BMW M GmbH, partener tradiţional al competiţiei, este şi de această dată alături de elita motociclismului viteză. Cel de-al 16-lea sezon în care BMW M este "Official Car of MotoGP" a început cu Grand Prix-ul Qatarului de la Doha. BMW se implică în MotoGP cu începere din 1999 şi furnizează flota de maşini oficiale.

BMW M GmbH a prezentat unul dintre cele mai spectaculoase modele ale anului pe circuit, în prima etapă MOTO GP, desfăşurată pe Losail International Circuit. Aici noul BMW M4 Coupé şi-a făcut debutul în calitate de Safety Car. Cel mai nou coupé de înaltă performanţă de la BMW M GmbH completează flota Safety Car pentru sezonul 2014 din MotoGP. Noul BMW M4 Coupé combină genele de motorsport cu versatilitatea de utilizare pe şosele - totul într-un concept general plin de emoţie. Motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, a fost dezvoltat de la zero, iar conceptul de turaţie ridicată oferă un cuplu maxim de 550 Nm, pe o plajă largă a turaţiilor, în timp ce dezvoltă o putere maximă de 431 CP. BMW M4 Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,1 secunde. Acest automobil a fost conceput pentru cel mai înalt nivel al dinamicii şi pentru a fi utilizat pe circuitele din lumea întreagă. Acest lucru este dovedit de sistemul inovator de răcire şi de masa redusă a automobilului, aspect care a fost posibil datorită folosirii constante a materialelor ultrauşoare. Asemenea tuturor maşinilor safety car, BMW M4 Coupé a fost optimizat suplimentar de BMW M în dorinţa de a asigura poziţia de lider în faţa unor motociclete de curse. Pentru aceasta, tehnicienii din uzina BMW M au eliminat locurile din spate şi au echipat automobilul cu scaune RECARO de curse, care includ şi centuri de siguranţă Schroth. Mai mult, componentele BMW M Performance sunt utilizate masiv în acest sezon, inclusiv sistemul de evacuare BMW M Performance din titan cu finisare în carbon, care este utilizat în premieră. Alte componente, precum spliterul faţă BMW M Performance, difuzorul spate BMW M Performance şi spoilerul spate BMW M Performance - toate realizate din carbon -, optimizează proprietăţile aerodinamice ale BMW M4 Coupé Safety Car. Luminile LED de pe şorţul faţă, luminile LED de pe acoperiş şi designul exclusiv permit ca automobilul de înaltă performanţă să fie văzut ca un Safety Car veritabil.

În sezonul 2014 îşi va face debutul ca safety car şi noul BMW M3 Sedan. În total, flota de maşini MotoGP a acestui an cuprinde cinci modele BMW M şi M Performance. BMW M4 Coupé, BMW M3 şi BMW M5 vor îndeplini rolul de safety car. Oficialii de securitate vor rula pe circuit cu BMW M6 Coupé, în timp ce două BMW M550d xDrive Touring vor fi utilizate ca maşini medicale. În plus, BMW Motorrad pune la dispoziţie două versiuni noi BMW HP4 ca safety bikes. Anul acesta, o maşină medicală va fi prezentă şi la cursele din afara Europei, în dorinţa de a garanta şi mai multă siguranţă piloţilor MotoGP. Mai multe informaţii despre flota Safety Car 2014 puteţi găsi la: www.bmw-m-safetycar.com

"BMW M are onoarea de a face parte din povestea de succes MotoGP pentru al 16-lea sezon consecutiv", a declarat Thomas Schemera, director de vânzări şi marketing BMW M GmbH. "Suntem încântaţi că BMW M4 Coupé a primit botezul ca Safety Car direct pe circuit. Patru generaţii BMW M3 au combinat genele din motorsport şi caracterul practic pentru utilizare cotidiană într-unul dintre cele mai emoţionante concepte globale. BMW M4 Coupé este o progresie firească a acestor idei fundamentale. Suntem siguri că acest model va impune noi standarde cu privire la conceptul general, precizie şi agilitate. Anul acesta vom avea maşini medicale disponibile şi la cursele din afara Europei, ceea ce va creşte nivel de protecţie oferit piloţilor. Acesta este un alt pas important pentru extinderea angajamentului nostru în MotoGP."

Furnizarea flotei BMW M rămâne obiectivul principal al parteneriatului cu Dorna Sports, dar sunt multe alte aspecte ale implicării BMW M GmbH în etape de Grand Prix. Acestea includ BMW M Award, care va fi decernat pentru a 12-a oară în 2014. La finalul fiecărui sezon MotoGP, acest premiu este acordat pilotului cu cele mai bune rezultate în calificări. Câştigătorul primeşte un automobil BMW M exclusivist. Anul trecut, Marc Márquez - debutantul spaniol în MotoGP - a devenit cel mai tânăr câştigător din istoria BMW M Award. La finala sezonului ce a avut loc la Valencia (Spania), lui i-au fost înmânate cheile unui BMW M6 Coupé în nuanţa Frozen Black Metallic, ca recunoaştere a succesului său. Anul acesta, pilotul cu cele mai bune performanţe în calificări poate privi cu încredere spre un nou moment de excepţie - totuşi, modelul BMW M care va fi acordat nu va fi dezvăluit până la startul sezonului european din MotoGP, la Jerez (Spania).

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii