O pana de cauciuc si o problema la pompa de ulei l-au oprit pe Simone Tempestini din drumul spre prima sa victorie din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Bogdan Marisca si Marc Banca au terminat pe locul secund, iar Marco Tempestini si Lucio Baggio pe locul 6.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea
Bogdan Marisca si Marc Banca au terminat pe doi primul raliu pe macadam din 2014.
Revelatia raliului, Simone Tempestini a fost scos din lupta pentru victorie de o pana de cauciuc si o problema tehnica.
NRA a promovat la Raliul Aradului cel mai mare eveniment din Transilvania: concertul Billy Idol Live Tour 2014 - Cluj Arena - 30 iunie.

O pana de cauciuc si o problema la pompa de ulei l-au oprit pe Simone Tempestini din drumul spre prima sa victorie din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Bogdan Marisca si Marc Banca au terminat pe locul secund, iar Marco Tempestini si Lucio Baggio pe locul 6.

Simone Tempestini si Dorin Pulpea au dominat clar prima zi din Raliul Aradului si si-au asigurat pozitia de lideri cu un avans de peste 42 de secunde. Pe prima speciala din ziua a doua, echipajul Napoca Rally Academy a inceput mai prudent, dar chiar si asa nu a pierdut decat 3,7 secunde fata de castigatorul probei, Edwin Keleti.

Sperantele la prima victorie din CNRD s-au spulberat insa pe speciala a saptea, cea mai lunga si in acelasi timp prefarata juniorului NRA. “Am facut pana si am pierdut peste un minut. Clar, sunt putin dezamagit ca nu mai am sanse la victorie, dar in acelasi timp sunt incantat de ritmul avut pana acum si asta imi da incredere in ceea ce va urma”, a spus Simone Tempestini in parcul de service. Pana nu a fost singura problema pentru echipajul Napoca Rally Academy care a abandonat inaintea ultimei probe cu probleme la pompa de ulei. “Am decis sa ne oprim pentru a nu strica si mai mult motorul masinii. A fost un raliu special si cel mai important lucru este ca m-am acomodat imediat cu modelul Peugeot 207 S2000 pe macadam”, a mai adaugat juniorul NRA.

Bogdan Marisca si Marc Banca au terminat prima zi pe trei si dupa prima proba din ziua secunda au urcat pe locul doi la general, pozitie pe care a si terminat in final. “Am ramas pe locul secund dupa ce adversarul nostru direct a primit o penalizare de 10 secunde. Am vazut si aici ca totul se poate schimba de la o proba la alta. Poate daca nu incepeam raliul atat de prudent obtineam un rezultat mai bun, dar suntem multumiti si cu rezultatul de acum mai ales ca am adus puncte importante pentru echipa”, a spus Bogdan Marisca.

Si evolutia echipajului Marco Tempestini/Lucio Baggio a fost influentata de o pana in prima zi. Cei doi nu au mai putut recupera timpul pierdut si au terminat Raliul Aradului pe locul 6. “Raliul nu s-a terminat asa cum mi-am dorit. Nu am mai putut recupera timpul pierdut in prima zi, dar urmeaza inca o etapa pe macadam si am demonstrat ca putem face spectacol. Este un campionat extrem de strans cu doi castigatori diferiti in primele doua etape ale anului si cred ca asta este foarte bine pentru sport. Imi pare rau pentru Simone, dar in acelasi timp sunt mandru de evolutia sa”, a spus si Marco Tempestini.

La Raliul Aradului, etapa a doua din Campionatul National de Raliuri, Napoca Rally Academy a promovat si cel mai mare eveniment din Transilvania: concertul Billy Idol Live Tour 2014, care se va desfasura pe 30 iunie pe Cluj Arena. “Una din melodiile sale – Speed – reflecta exact spiritul NRA si tocmai de aceea am decis sa ne implicam in promovarea acestui eveniment important pentru orasul nostru. Vom continua sa promovam acest eveniment atat in cadrul Danube Delta Rally, cat si in cadrul Transilvania Rally, etapa pe care o vom organiza la Cluj in perioada 20 – 21 iunie”, a mai adaugat Marco Tempestini.

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii