Bogdan Marisca Marc Banca
3 echipaje Napoca Rally Academy la start in etapa de la Arad.
98,84 km de proba speciala pe macadam.
Florin Tincescu nu va lua startul din cauza programului din Junior ERC.

Dupa decizia din 6 mai a Comisiei de Apel a F.R.A.S., sezonul 2014 pentru echipa Napoca Rally Academy va incepe cu Raliul Aradului. Marco Tempestini/Lucio Baggio, Simone Tempestini/Dorin Pulpea si Bogdan Marisca/Marc Banca sunt cele trei echipaje NRA care vor lua startul in etapa a doua a sezonului.

Echipa Napoca Rally Academy va lua startul in etapa a doua din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu trei echipaje: Marco Tempestini si Lucio Baggio cu Ford Fiesta R5, Simone Tempestini si Dorin Pulpea cu Peugeot 207 S2000, iar Bogdan Marisca si Marc Banca vor concura cu Subaru Impreza R4.

Dupa respingerea apelului, depus de Marco Tempestini, de Comisia de Apel a F.R.A.S, echipa Napoca Rally Academy pleaca de la 0 puncte in clasamentul general. “Sunt dezamagit deorece consider in continuare ca nu am incalcat regulamentele in vigoare, dar decizia Comisiei de Apel nu face decat sa ne motiveze si mai mult aici la Arad. Napoca Rally Academy este acum exact ca o echipa de fotbal care a pierdut o partida, pe care a condus-o tot timpul, dupa un penaly inventat”, a spus Marco Tempestini.

Raliul Aradului, etapa a doua din calendarul intern, este prima etapa pe macadam din 2014, iar pentru Marco Tempestini aceasta este suprafata preferata. “Evolutia de la Brasov a confirmat ca ne simtim din ce in ce mai bine cu modelul Ford Fiesta R5. Am deja trei participari in Romania cu acest model si de fiecare data am terminat pe locul secund. Cred ca a venit momentul sa incercam sa mai urcam o treapta”, a mai spus pilotul Napoca Rally Academy.

Pentru Simone Tempestini etapa de la Arad este cea in care a participat de cele mai multe ori din campionatul intern. Juniorul Napoca Rally Academy Arad va lua startul cu modelul Peugeot 207 S2000 obiectivul sau fiind unul foarte ambitios. “Imi place foarte mult etapa de la Arad si sper sa ma simt la fel de bine cu aceasta masina ca pe asfaltul de la Brasov. Un plus pentru mine este ca am mai multa experienta pe macadam cu acest model si nu cred ca ar fi rau sa castig etapa in care am debutat”, a spus Simone Tempestini, inaintea Raliului Aradului.

Dupa abandonul de la Brasov, echipajul Bogdan Marisca/Marc Banca si-a fixat ca obiectiv principal sa termine etapa a doua din campionatul national in puncte. Cei doi vor concura cu modelul Subaru Impreza R4. “Trebuie sa fim foarte atenti pentru ca Raliul Aradului este unul dificil, cu probe inguste, inselatoare, cu portiuni de viteza mare unde copilotul este solicitat foarte mult. Este doar a doua cursa impreuna cu Marc Banca si sper ca vom avea un parcurs bun la primul raliu pe macadam din 2014”, a spus Bogdan Marisca.

Raliul Aradului se va desfasura in perioada 9 – 10 mai, startul de vineri fiind programat la ora 15:00. In prima zi sunt programate cinci probe speciale cu o lungime totala de 53,09 km, iar in ziua a doua alte 3 probe speciale cu o lungime de 45,75 km. Etapa de la Arad are in total 98,84 km de proba speciala, sosirea fiind programata sambata, 10 mai, la ora 13:56.

Echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu nu participa la editia din acest an a Raliului Aradului, cei doi urmand sa participe in Raliul Insulelor Azore, etapa din Junior ERC, in perioada 15 – 17 mai. “Imi pare rau ca ratam etapa de la Arad, dar programul nostru din Campionatul European de Raliuri ramane prioritatea noastra numarul 1”, a spus Florin Tincescu.  

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii